Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lelystad vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Lelystad? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €65,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is ideaal tegen hevige zon. Ook realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit geweldig veel diverse oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze bekijk je een indicatie van de kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Lelystad en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-lelystad

Zonnescherm laten plaatsen in Lelystad

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Lelystad middels een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel degelijk vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Lelystad en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De specialist levert het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals gewenst. Toets of het volgens de handleiding is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Lelystad

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Lelystad is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige opties zoals het rolluik werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 en €2650. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest moderne toepassingen.

Meer informatie over terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Tip: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen liggen tussen de €875 tot €2150.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen liggen tussen de €450 tot zo’n €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Lelystad is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De prijzen komen uit tussen de €225 tot wel €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven variëren tussen de €280 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Lelystad.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het pand. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven variëren tussen de €670 tot wel €1875.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Lelystad: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijzen variëren tussen de €380 – €900. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, moeiteloos te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals verduisterende, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, elektrische en de duo rolgordijnen. De kosten variëren tussen de €60,00 tot €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lelystad: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in interessante stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een luxe en karakteristieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan prijsindicaties van €95 tot +/- €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan onkosten van €50 tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Lelystad: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit oneindig veel systemen en materialen zoals aluminium, bamboe, stof, hout, kunststof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een tarief van €77,5 tot €280.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, stof, aluminium, bamboe, hout. Ideaal voor brede / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen beginnen bij circa €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Lelystad op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen starten vanaf €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Lelystad bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten starten bij gemiddeld €82,5 en lopen op tot €650.

 • Breed inzetbaar: vast raam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei factoren: het model, materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsopties. In het volgende blokje bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Lelystad in april 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€860 – €2300
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€370 – €1625
Screenstot 4 meter breed€265 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1400
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €145
Lamellen150 x 100 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 x 150 cm€110 – €360
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Flevoland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Lelystad. In de onderstaande tabel tref je een overzicht met de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Gamma, IKEA, Hubo & FonQ, Kwantum, Wehkamp, Formido, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Husol, Weinor, Bece, Deponti, Roma, Toppoint en Schlappi, Dickson, Sunway, Lumenguard, Milano, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Lelystad

Goedkope zonwering kopen in Lelystad? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna vind je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website bekijk je ook monteurs en showrooms in Dronten, Epe en Olst-Wijhe.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die matcht met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de mooiste zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Check ook aanvullende info over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in diverse kleuren, modellen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Lelystad?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard kosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €675. Buitenscreens €255 op basis van 1 raam. In het geval van een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een basis rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €790). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €105 per raam). De totale kosten worden beïnvloed door: het type / model, de maximale breedte, de keuzes in bediening, materiaaltypes, dessins en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Lelystad?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Lelystad. Er komt dan een capabele expert die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het product op de goede manier bevestigen. Zo ben je verzekerd van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met een handslinger is werkbaar, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8200, 8202, 8203, 8211, 8212, 8218, 8219, 8221, 8222, 8223, 8224, 8225, 8226, 8231, 8232, 8233, 8239, 8241, 8242, 8243, 8244, 8245

Plaats een reactie