Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Epe vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Epe? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is er al vanaf €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Daarnaast creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Op deze pagina geven we een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook geven we gemiddelde kosten en een tabel met regionale zonwering specialisten in Epe en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-epe

Zonnescherm laten plaatsen in Epe

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Epe via een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het geheel volgens de documentatie bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Epe en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De specialist plaatst de screens of de shutters zoals jij dat wilt. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Epe

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Epe wordt gekocht door mensen om de zon en warmte te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele opties zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in allerlei materialen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 t/m €2500. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest handige oplossingen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Tip: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €800 en €2050.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen liggen tussen de €350 tot zo’n €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Epe is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen komen uit tussen de €300 t/m €1100.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De tarieven schommelen tussen de €310 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Epe.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte prijzen variëren tussen de €730 – €1900.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Epe: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen variëren tussen de €310 tot €825. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in veel designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, transparante, elektrische, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €47,50 – €155.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Epe: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en unieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht kosten van €115 oplopend tot €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie tarieven van €62,5 oplopend tot €160.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Epe: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten tientallen systemen en materialen zoals onder andere stof, bamboe, PVC, kunststof, hout. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een kostenplaatje van €75 tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van stof, aluminium, pvc, bamboe, hout. Perfect voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten bij gemiddeld €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Epe inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, ronde ramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij circa €400. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Duurzaam product.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Epe geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, inzethor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €65 en kunnen oplopen tot €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd via meerdere onderdelen: het model, de materiaalkeuze, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. Hierna tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Epe in april 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€805 – €2300
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€365 – €1350
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1250
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €170
Lamellen100 x 250 cm€60 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €280
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €380
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Epe. In de tabel hierna tref je informatie over de populairste merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hornbach, IKEA, Hubo en Kwantum, Wehkamp, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Andere merken: Bece, Husol, Roma, Novoferm, Deponti, Toppoint en Copaco, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Swela, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Epe

Goedkope zonwering kopen in Epe? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje vind je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker kom je ook in contact met fabrikanten en shops in Heerde, Raalte en Oldebroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder pand heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: het soort raam, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, modellen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Epe?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €575. Screens €200 per raam. Bij een zonnescherm betaal je al snel €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €755). Voordelige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €145 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het model, de grootte van het systeem, soort bediening, het materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Epe?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Epe. Dan komt er een gespecialiseerde vakman die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de producten volgens de documentatie monteren. Op die manier ben je zeker van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met slinger of band is werkbaar, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, handzender) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8160, 8161, 8162, 8461Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie