Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kelpen-Oler vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Kelpen-Oler? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies werkt het beste tegen hevige zon. Mogelijk realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit enorm veel afzonderlijke soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook delen we een indicatie van de kosten en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Kelpen-Oler en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-kelpen-oler

Zonnescherm laten plaatsen in Kelpen-Oler

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Kelpen-Oler door een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm juist aangesloten wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Kelpen-Oler en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. Het installatiebedrijf levert het uitvalscherm of de shutters op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Kelpen-Oler

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Kelpen-Oler is de meest efficiënte manier om een fijn binnenklimaat te creëren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere toepassingen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 tot wel €2675. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest bekende producten.

Praktische knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Tip: dit model kan beschadigen bij harde wind. De kosten variëren tussen de €925 tot €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €375 tot wel €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kan goed tegen een stootje.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Kelpen-Oler is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De verwachte kosten komen uit tussen de €200 tot wel €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijzen schommelen tussen de €370 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Kelpen-Oler.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Het heeft een positief effect op de sfeer van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €600 tot €1975.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Kelpen-Oler: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten variëren tussen de €390 en €925. Bijgaand geven we een toelichting op de meest populaire opties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, snel en simpel zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Men biedt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, dakraam, waterafstotende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €65,00 – €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kelpen-Oler: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een speelse en karakteristieke ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie tarieven van €110 tot zo’n €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met prijzen van €65 tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Kelpen-Oler: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen dessins en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, kunststof, hout, stof, aluminium. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met prijsindicaties van €80 oplopend tot €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. bamboe, stof, aluminium, kunststof, hout. Handig voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Kelpen-Oler inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen starten vanaf €450. Voor dure modellen kun je rekenen op €860.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Kelpen-Oler bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een slimme duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten bij om en nabij de €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €775.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van een aantal zaken: het soort model, het materiaal, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kelpen-Oler in juni 2024.

Zonwering typeFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€825 – €2050
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€375 – €1500
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1200
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €175
Lamellen100 x 250 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €230
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €340
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Kelpen-Oler. In de onderstaande tabel bekijk je informatie over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo en Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Kwantum, Formido.
 • Andere merken: Bece, Deponti, Roma, Husol, Toppoint, Weinor en Swela, Lumenguard, Schlappi, Milano, Copaco, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Leudal

Goedkope zonwering kopen in Kelpen-Oler? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna tonen wij bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website check je ook installatiepartners en bedrijven in Sterksel, Stramproy en Nederweert-Eind.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest gekozen zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De meest optimale zonnewering voor jouw woning hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in diverse kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Kelpen-Oler?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte onkosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €650. Screens €235 per raampartij. Bij een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een instap-rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €755). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, de afmetingen, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Kelpen-Oler?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Kelpen-Oler. In die situaties komt een ervaren professional die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de zonwering volgens de documentatie vastzetten. Zo geniet je altijd van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, handzender, draaiknop) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6037

Plaats een reactie