Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stramproy vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Stramproy? Zonwering is er voor binnen en buiten en is er al vanaf €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Daarbij biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina doorzoek je een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens doorzoek je een indicatie van de kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Stramproy (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-stramproy

Zonnescherm laten plaatsen in Stramproy

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Stramproy middels een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel juist opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met bedrijven uit de buurt. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest moderne optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Stramproy en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De montage-specialist levert het zonneschermen of de shutters zoals gewenst. Ga altijd na of het netjes is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Stramproy

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Stramproy is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse producten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 t/m €2600. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest praktische toepassingen.

Meer informatie over knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Let op: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen schommelen tussen de €825 en €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen variëren tussen de €325 tot €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Stramproy is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale prijzen komen uit tussen de €325 en €1175.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale prijzen liggen tussen de €260 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Stramproy.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Dit is een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van huizen. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties bedragen tussen de €740 tot zo’n €1725.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Altijd de juiste temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Stramproy: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten schommelen tussen de €370 – €975. In het stukje hieronder leggen we alles uit over de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel te plaatsen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in diverse prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden diverse modellen zoals verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante en het duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €45,00 en €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stramproy: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een warme en authentieke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een prijskaartje van €90 tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een prijs van €55 tot €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Stramproy: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden mega veel dessins en materialen zoals onder andere bamboe, aluminium, hout, PVC, kunststof. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een kostenplaatje van €70 tot €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, pvc, bamboe, stof, aluminium. Perfect voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen starten bij om en nabij de €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Stramproy voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen starten bij om en nabij de €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Stramproy bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, inzethor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten bij gemiddeld €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Te monteren op: valraam, schuifraam, draairaam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via velerlei aspecten: het soort product, het gewenste materiaal, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Stramproy in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€875 – €2375
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1600
Screens2 – 4 meter breed€265 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€330 – €1350
Rolgordijn200 x 60 cm€70 – €165
Lamellen200 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €210
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Stramproy. Hierna vergelijk je een toelichting op de grootste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo, IKEA en Formido, FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Check ook: Novoferm, Bece, Weinor, Toppoint, Deponti, Roma & Swela, Sunway, Schlappi, Milano, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Weert

Goedkope zonwering kopen in Stramproy? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna verstrekken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website vergelijk je ook monteurs en shops in Nederweert-Eind, Herten en Ospel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest ideale zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: het soort raam, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Stramproy?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De huidige onkosten hebben we voor je uitgezocht. Denk bij markiezen aan +/- €675. Zonnescreens €260 per raampartij. In het geval van een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €815). Budget keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €120 per raampartij). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. type systeem, het inmeten (afmetingen), de bedieningsopties, materiaalgebruik, prints en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Stramproy?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Stramproy. In dat geval komt in capabele professional die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de installateur de zonwering juist aanbrengen. Dankzij deze service ben je verzekerd van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met slinger is acceptabel, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6039

Plaats een reactie