Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Neer vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Neer? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €72,50. Buitenzonwering zoals een screen is het meest effectief tegen hevige zon. Mogelijk behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn immens veel afzonderlijke systemen. Op dit platform verstrekken we een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze vind je een kostenindicatie en adressen van diverse zonwering specialisten in Neer en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-neer

Zonnescherm laten plaatsen in Neer

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Neer door een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je gemakkelijk vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en handigste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Neer en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. Het installatiebedrijf monteert de screens of de jaloezieën zoals afgesproken. Toets of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Neer

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Neer is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €450 tot €2525. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest populaire modellen.

Investeren in knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Tip: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De prijzen komen uit tussen de €850 tot wel €2125.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Details over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten komen uit tussen de €350 – €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Neer is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €250 t/m €1075.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €250 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Neer.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Investeren in markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van het huis. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €700 tot wel €1825.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Neer: bekijk systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten variëren tussen de €320 – €925. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos zelf te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in diverse soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen allerlei types zoals lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €45,00 en €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Neer: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en karaktervolle uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan onkosten van €115 tot zo’n €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een prijs van €57,5 tot +/- €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Neer: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, bamboe, kunststof, hout, aluminium. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie prijsindicaties van €80 tot wel €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals pvc, stof, aluminium, bamboe, hout. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij gemiddeld €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Neer met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €460. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Neer zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit model weert kleine dieren en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €775.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 worden gecalculeerd op basis van meerdere factoren: het type systeem, het materiaal, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hierna verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Neer in september 2022.

Type zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2075
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€390 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€255 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1375
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €145
Lamellen250 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €230
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €380
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een groot assortiment. Iedere leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Neer. In het volgende blokje vind je een overzicht met de grootste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, IKEA & Wehkamp, Bol.com, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Andere merken: Novoferm, Weinor, Roma, Bece, Husol, Toppoint en Dickson, Swela, Schlappi, Milano, Sunway, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Leudal

Goedkope zonwering kopen in Neer? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna tref je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vind je ook fabrikanten en winkels in Buggenum, Roggel en Nunhem.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hefi BVNapoleonsweg 306086 AGNeer
Vliegengordijnen Eivisun VOFTramstraat 366088 ECRoggel
Korsten Bert Kozijnen Zonwering & MontagewerkenSchaapsbrug 136089 NBHeibloem
Franssen-ZonweringsreparatieGraafschap Hornestraat 536085 BTHorn
WRM De Terrasoverkapping SpecialistRoermondseweg 306081 NVHaelen
Samenvatting van zonwering leveranciers in Leudal (september 2022).

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die afgestemd is op jouw interieurstijl. We delen nu de meest handige soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Neer?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De huidige tarieven tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €600. Buitenscreens €255 per raam / kozijn. Bij een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €770). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €110 per raam / kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, bediening, de materiaaltypes, prints en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Neer?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Neer. Er komt dan een lokale professional die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de expert het zonnescherm fatsoenlijk installeren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van fantastische zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met opwindmechanisme is acceptabel, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 6086

Plaats een reactie