Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Horn vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Horn? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Eveneens win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten. Op deze pagina bieden we een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bieden we gemiddelde tarieven en namen van regionale zonwering specialisten in Horn en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-horn

Zonnescherm laten plaatsen in Horn

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Horn via een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het scherm degelijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de jaloezieën. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Horn en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De specialist levert het terrasscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Horn

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Horn wordt met name toegepast om de zon en warmte te weren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse opties zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze prints en groottes. De kosten variëren tussen de €350 t/m €2900. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest gekozen oplossingen.

De pluspunten van knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Advies: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten variëren tussen de €825 – €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven komen uit tussen de €300 t/m €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Horn is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De kosten liggen zo tussen de €225 tot wel €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen liggen zo tussen de €360 en €1375 voor rolluiken bestellen in Horn.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Advies over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Het heeft een positief effect op het karakter van van het huis. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €700 t/m €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Horn: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven bedragen tussen de €390 tot €825. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in diverse kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, elektrische, transparante, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De prijzen komen uit tussen de €57,50 – €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Horn: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en unieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €90 tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie prijzen van €50 oplopend tot €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Horn: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit tientallen modellen en materialen als onder andere stof, hout, kunststof, bamboe, PVC. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie een prijskaartje van €75 tot €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van hout, pvc, kunststof, bamboe, aluminium. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten vanaf €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €210.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Horn voor een unieke uitstraling

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Horn zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: voorzethor, rolhor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven starten bij om en nabij de €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, vast raam, valraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van allerlei opties: het soort systeem, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het volgende schema bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Horn in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€875 – €2075
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1425
Screens2 – 4 meter breed€285 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1350
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €150
Lamellen100 x 250 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €260
Plisségordijnen120 cm breed€100 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Horn. In de volgende tabel bieden wij een toelichting op de populairste merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach en Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Formido, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Roma, Deponti, Husol, Bece, Weinor, Novoferm & Lumenguard, Copaco, Schlappi, Dickson, Swela, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Leudal

Goedkope zonwering kopen in Horn? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna tonen wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook monteurs en bedrijven in Haelen, Neer en Buggenum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We beschrijven nu de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in praktisch alle kleuren, vormen en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Horn?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €650. Zonnescreens €265 per raam. Bij een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €815). Gunstiger geprijsde opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €100 per raampartij). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de maximale lengte, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, dessins en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Horn?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Horn. In dat geval komt in gespecialiseerde expert die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de professional het zonnescherm volgens de documentatie monteren. Met deze klusservice profiteer je van uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met stang of band is voldoende, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6085

Plaats een reactie