Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Leusden vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Leusden? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €50,00. Goede buitenzonwering als een markies werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan enorm veel verschillende systemen. Op deze pagina doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens doorzoek je een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Leusden en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-leusden

Zonnescherm laten plaatsen in Leusden

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Leusden via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product goed vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Leusden en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De monteur hangt het terrasscherm of de duettes zoals overeengekomen. Check of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Leusden

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Leusden wordt gebruikt om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere opties zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende dessins en groottes. De kosten variëren tussen de €225 t/m €2650. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte keuzes.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Let op: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen schommelen tussen de €800 en €2050.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen bedragen tussen de €475 tot zo’n €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Leusden is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven schommelen tussen de €200 tot zo’n €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten bedragen tussen de €310 tot wel €1500 voor rolluiken bestellen in Leusden.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Effecten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan het karakter van van huizen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten komen uit tussen de €700 tot zo’n €1950.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Leusden: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen liggen tussen de €300 tot €800. In de box hieronder beoordelen we de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk te installeren, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn verschillende varianten zoals transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, dakraam, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €45,00 – €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Leusden: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en brocante uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan onkosten van €110 tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een tarief van €65 oplopend tot €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Leusden: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Leveranciers bieden ontzettend veel vormen en materialen zoals o.a. bamboe, hout, aluminium, kunststof, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een prijskaartje van €70 tot €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals hout, kunststof, stof, pvc, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en matchen goed met een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Leusden in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij circa €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Leusden zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hordeur, rolhor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij circa €87,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere opties: de productcategorie, het materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het volgende schema bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Leusden in juli 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€805 – €2100
Uitvalschermtot 5 meter breed€355 – €1550
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €160
Lamellen200 x 180 cm€80 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €250
Plisségordijnen130 cm breed€105 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Leusden. In de tabel hierna delen we een overzicht met de meest gekozen merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Praxis, Gamma, Hornbach & Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Deponti, Bece, Weinor, Roma, Husol, Novoferm & Schlappi, Sunway, Lumenguard, Swela, Milano, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Leusden

Goedkope zonwering kopen in Leusden? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje vind je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker kom je ook in contact met montagebedrijven en verkooppunten in Harderwijk, Barneveld en Soest.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We delen nu de meest gekozen zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Leusden?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele tarieven bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €675. Screens €270 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je ongeveer €1250. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €805). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €100 per raampartij). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Leusden?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Leusden. In die situaties komt een gespecialiseerde expert die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert de producten vakkundig vastzetten. Met deze klusservice geniet je van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken of schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3830, 3831, 3832, 3833, 3834Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie