Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stoutenburg vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Stoutenburg? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €95,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Tevens biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende systemen. Op deze pagina bieden we een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast geven we gemiddelde tarieven en een lijst met erkende zonwering specialisten in Stoutenburg en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-stoutenburg

Zonnescherm laten plaatsen in Stoutenburg

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Stoutenburg via een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker de installatie op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen uit de buurt. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Stoutenburg en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. Het installatiebedrijf levert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals gewenst. Loop na of de totale constructie correct is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Stoutenburg

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Stoutenburg is ideaal om je woning wat te verkoelen. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel opties zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 en €2675. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest populaire producten.

Details over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Tip: dit model kan vies worden door regen. De normale tarieven variëren tussen de €850 – €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten bedragen tussen de €450 tot zo’n €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Stoutenburg is een uitstekende keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties komen uit tussen de €200 en €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen variëren tussen de €340 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Stoutenburg.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan de uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijzen schommelen tussen de €750 tot €1625.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Stoutenburg: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties liggen tussen de €320 – €825. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €62,50 tot €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Stoutenburg: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en authentieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een kostenplaatje van €90 tot €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een prijskaartje van €57,5 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Stoutenburg: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel vormen en materialen zoals o.a. stof, kunststof, hout, aluminium, bamboe. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met onkosten van €67,5 tot wel €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. aluminium, bamboe, hout, pvc, kunststof. Praktisch voor brede / grote ramen en passen perfect bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen beginnen bij zo’n €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Stoutenburg op maat

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten bij gemiddeld €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Stoutenburg zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij zo’n €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei factoren: het soort model, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Stoutenburg in juli 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€810 – €2200
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€250 – €975
Rolluik300 – 400 cm breed€330 – €1425
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €170
Lamellen100 x 250 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €280
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Utrecht.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Stoutenburg. Hierna tonen wij een aanvulling op de grootste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, IKEA, Gamma, Hubo & Formido, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Bekijk ook: Bece, Roma, Deponti, Novoferm, Weinor, Husol & Copaco, Schlappi, Milano, Swela, Lumenguard, Sunway.

Zonwering experts in regio van Leusden

Goedkope zonwering kopen in Stoutenburg? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel delen we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal check je ook monteurs en verkooppunten in De Glind, Stoutenburg Noord en Hoogland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de mooiste zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Stoutenburg?

De onkosten voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Screens €265 per raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je ongeveer €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een instap-rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €805). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €135 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het model, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, type materiaal, motiefjes en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Stoutenburg?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Stoutenburg. Er komt dan een gediplomeerde vakman die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de vakman het zonnescherm fatsoenlijk ophangen. Op die manier geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met stang of band werkt prima, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3835

Plaats een reactie