Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lisse vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Lisse? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is er al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit immens veel verschillende toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze delen we de huidige tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Lisse (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-lisse

Zonnescherm laten plaatsen in Lisse

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Lisse middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het systeem volgens de documentatie aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Lisse en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De installateur hangt het zonneschermen of de jaloezieën zoals besproken. Controleer of alles juist is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Lisse

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Lisse werkt het beste om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende opties zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende designs en formaten. De kosten variëren tussen de €225 tot €2775. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest praktische systemen.

De beste terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Dankzij 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op op jouw terras. Disclaimer: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De tarieven komen uit tussen de €900 tot zo’n €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen liggen tussen de €475 – €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Zeer windbestendig.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Lisse is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen schommelen tussen de €300 – €1025.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties komen uit tussen de €300 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Lisse.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Werkt inbraakwerend.

Handige markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van woonhuizen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten liggen zo tussen de €710 tot wel €1950.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Lisse: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven liggen tussen de €300 – €825. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel aan te brengen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Je hebt allerlei types zoals dakraam, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €62,50 tot €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lisse: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Aanbod in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en authentieke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan kosten van €100 tot €425.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht een kostenplaatje van €55 oplopend tot €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Lisse: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel systemen en materialen zoals bijv. stof, hout, PVC, bamboe, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie een kostenplaatje van €65 tot +/- €200.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, stof, pvc, kunststof, aluminium. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Lisse direct van de fabriek

Shutters zijn populaire binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven beginnen bij circa €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Lisse zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, plissé hor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, inzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen starten vanaf €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €725.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere thema’s: het type model, de materiaaltypes, de afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Lisse in april 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€810 – €2150
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1500
Screens300 cm – 400 cm breed€250 – €1100
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1425
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €170
Lamellen200 x 180 cm€70 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €260
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Lisse. In het volgende schema vind je uitleg over de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo, Karwei en Bol.com, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Bekijk ook: Husol, Novoferm, Weinor, Deponti, Bece, Toppoint & Schlappi, Copaco, Sunway, Dickson, Milano, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Lisse

Goedkope zonwering kopen in Lisse? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder tref je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vind je ook montagepartners en shops in Teylingen, Heemstede en Bloemendaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest gekozen soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, stoffen en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Lisse?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte kosten bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €725. Zonnescreens €285 per kozijn. Kies je voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een normaal rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €820). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleur en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Lisse?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Lisse. Hierbij komt er een gespecialiseerde vakman die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur de producten vakkundig installeren. Op die manier heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met stang of band is op zich ok, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2160, 2161, 2162, 2163

Plaats een reactie