Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Teylingen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Teylingen? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is praktisch om je woning koel te houden. Daarbij realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan bijzonder veel verschillende toepassingen. Via onze site bieden we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien bieden we een kostenindicatie en namen van lokale zonwering specialisten in Teylingen en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-teylingen

Zonnescherm laten plaatsen in Teylingen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Teylingen door een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product goed opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van jouw installatie. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en comfortabelste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Teylingen en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De vakman monteert het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Toets of het product goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Teylingen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Teylingen is het meest doeltreffend om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel varianten zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 tot wel €2775. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest populaire keuzes.

Praktische knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de speciale knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Belangrijk: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten liggen zo tussen de €875 t/m €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Tips voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen komen uit tussen de €450 tot €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Teylingen komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties schommelen tussen de €350 t/m €1150.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en hebben een isolerende werking. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen liggen tussen de €340 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Teylingen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Bestellen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij monumenten. Het levert een bijdrage aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €620 tot wel €1725.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Teylingen: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijsindicaties variëren tussen de €360 en €975. Bijgaand lees je informatie over de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden allerlei types zoals dakraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante en speciale duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €65,00 – €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Teylingen: zonder problemen zelf te monteren.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en brocante uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met tarieven van €115 oplopend tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan prijzen van €57,5 tot +/- €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Teylingen: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel soorten en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, PVC, bamboe, hout, aluminium. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie tarieven van €75 tot €260.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van kunststof, stof, bamboe, aluminium, hout. Toe te passen voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties starten vanaf €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Teylingen op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €410 en lopen op tot €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Teylingen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere zaken: het type model, het soort materiaal, het formaat en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Teylingen in februari 2024.

ZonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€805 – €2100
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1425
Screens1 – 3 meter breed€280 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€310 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€70 – €160
Lamellen180 x 180 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €200
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Teylingen. Hierna verstrekken we informatie over de meest verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Hubo, Gamma & Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Andere merken: Roma, Husol, Bece, Novoferm, Deponti, Weinor en Lumenguard, Milano, Dickson, Swela, Sunway, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Teylingen

Goedkope zonwering kopen in Teylingen? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bekijk je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website ontdek je ook fabrikanten en winkels in Hillegom, Haarlemmermeer en Heemstede.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras of Serre
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: het type raam, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, prints en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Teylingen?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Buitenscreens €270 per raam. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een standaard rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €845). Overige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €145 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de maximale breedte, bediening, de materiaalsoort, kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Teylingen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Teylingen. In die situaties komt een gediplomeerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het zonnescherm op de goede manier monteren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met stang of band is op zich ok, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 2360, 2361, 2362Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie