Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kring van Dorth vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Kring van Dorth? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en kan je al kopen vanaf €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit immens veel diverse producten. Op dit platform verstrekken we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien bekijk je een kostenindicatie en adressen van regionale zonwering specialisten in Kring van Dorth en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-kring-van-dorth

Zonnescherm laten plaatsen in Kring van Dorth

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Kring van Dorth middels een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het geheel juist aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig bedrijven uit de buurt. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Kring van Dorth en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. De specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals jij dat wilt. Toets of de totale constructie correct is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Kring van Dorth

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Kring van Dorth werkt het beste om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige artikelen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel prints en maten. De kosten variëren tussen de €275 tot €2900. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen systemen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Let op: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten liggen tussen de €875 tot zo’n €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven komen uit tussen de €300 – €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Kring van Dorth biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €225 tot wel €1150.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De tarieven komen uit tussen de €330 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Kring van Dorth.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Altijd met goede garantie.

Bestellen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het huis. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €690 tot wel €1800.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een heerlijke temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Kring van Dorth: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten liggen tussen de €370 tot €875. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals elektrische, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €62,50 en €165.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kring van Dorth: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een knusse en authentieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan prijsindicaties van €105 tot €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een prijs van €52,5 tot +/- €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Kring van Dorth: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel systemen en materialen als o.a. PVC, stof, kunststof, hout, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een kostenplaatje van €67,5 tot wel €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van stof, bamboe, pvc, hout, kunststof. Perfect voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij gemiddeld €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Kring van Dorth voor een unieke uitstraling

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €470 en lopen op tot €950.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kring van Dorth zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, hordeur, rolhor, plissé hor, inzethor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten vanaf €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van verschillende thema’s: de productcategorie, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Kring van Dorth in juni 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€395 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1325
Rolgordijn200 x 60 cm€70 – €165
Lamellen150 x 100 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €220
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Kring van Dorth. In het schema hieronder vergelijk je een toelichting op de grootste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, IKEA & Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Bekijk ook: Roma, Deponti, Novoferm, Husol, Toppoint, Weinor & Swela, Dickson, Copaco, Schlappi, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Lochem

Goedkope zonwering kopen in Kring van Dorth? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder bespreken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vind je ook montagepartners en verkopers in Gorssel, Harfsen en Epse.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering is afhankelijk van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in veel kleuren, designs en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Kring van Dorth?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige prijsindicaties tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Buitenscreens €205 per raampartij. In het geval van een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €805). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per raam / kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Kring van Dorth?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Kring van Dorth. Hierbij komt een lokale expert die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional de producten goed monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met een handslinger is op zich ok, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7216

Plaats een reactie