Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Benschop vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Benschop? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend tegen hevige zon. Vaak behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit tientallen verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook doorzoek je een kostenindicatie en adressen van verschillende zonwering specialisten in Benschop en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-benschop

Zonnescherm laten plaatsen in Benschop

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Benschop via een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles fatsoenlijk aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website kom je eenvoudig in contact met specialisten in de gemeente. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van de screens of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest moderne oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Benschop en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De monteur installeert het knikarmscherm of de shutters zoals gewenst. Controleer zorgvuldig of het netjes is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Benschop

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Benschop is de meest efficiënte manier om je woning wat te verkoelen. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere toepassingen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende dessins en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €375 – €2875. In het volgende gedeelte behandelen we de meest verkochte systemen.

Bestellen van knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Belangrijk: het zonnescherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven komen uit tussen de €900 tot wel €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een vaak gekozen optie bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten liggen tussen de €450 t/m €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Benschop is een uitstekende keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De totale investeringen schommelen tussen de €350 tot zo’n €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen komen uit tussen de €270 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Benschop.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Schrikt inbrekers af.

Effecten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Dit is een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden de uitstraling van huizen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties liggen tussen de €690 tot zo’n €1825.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Benschop: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten komen uit tussen de €300 tot €850. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, moeiteloos te bevestigen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in veel soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, dakraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €47,50 – €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Benschop: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en unieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €100 tot +/- €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een prijskaartje van €52,5 oplopend tot €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Benschop: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. In het assortiment zitten aanzienlijk veel dessins en materialen zoals onder andere bamboe, aluminium, hout, stof, PVC. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met tarieven van €72,5 tot zo’n €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van bamboe, kunststof, hout, aluminium, stof. Ideaal voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten bij om en nabij de €60 en kunnen oplopen tot €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Benschop voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven starten bij om en nabij de €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Benschop geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij gemiddeld €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €525.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei zaken: het soort systeem, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Benschop in april 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2125
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1475
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1325
Rolgordijn150 x 250 cm€70 – €175
Lamellen100 x 250 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €370
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Benschop. In de tabel hierna bespreken we details over de meest verkochte merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo en Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Husol, Toppoint, Novoferm, Deponti, Bece en Sunway, Schlappi, Dickson, Lumenguard, Milano, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Lopik

Goedkope zonwering kopen in Benschop? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje tonen wij contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vind je ook installatiepartners en verkopers in Maasdam, Lopikerkapel en Wijngaarden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras en Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Houten jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Benschop?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde prijsindicaties tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €210 op basis van één kozijn. Bij een zonnescherm betaal je al snel €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €755). Alternatieve binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, dessins en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Benschop?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Benschop. In die situaties komt een lokale vakman die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Kort daarna kan de montagepartner de zonwering op de goede manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, alleen het kan praktischer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3405, 3411

Plaats een reactie