Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lopik vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Lopik? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is ideaal om zonnestralen te weren. In veel gevallen realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn tientallen verschillende systemen. Op deze pagina verstrekken we een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens geven we de geschatte kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Lopik en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-lopik

Zonnescherm laten plaatsen in Lopik

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lopik middels een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem juist bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het product. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Lopik en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De monteur monteert het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Check of alles juist is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Lopik

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Lopik wordt gebruikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele producten zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot €2700. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest populaire producten.

Adviezen over terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Tip: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De kosten liggen tussen de €925 tot zo’n €2050.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De kosten variëren tussen de €375 tot wel €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Lopik is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen bedragen tussen de €200 en €1200.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen komen uit tussen de €350 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Lopik.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Offerte voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van het pand. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijsindicaties liggen zo tussen de €750 tot €1800.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Lopik: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen zo tussen de €330 tot €900. In de box hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken types.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, transparante en een duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €65,00 tot €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lopik: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een knusse en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht tarieven van €115 tot €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met onkosten van €57,5 oplopend tot €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Lopik: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel dessins en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, PVC, hout, bamboe. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een tarief van €67,5 tot +/- €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals stof, bamboe, pvc, aluminium, hout. Ideaal voor kolossale / grote ramen en bij een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten vanaf €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Lopik vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De kosten beginnen bij circa €460. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Lopik zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten vanaf €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende thema’s: het soort model, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bediening. In het schema hierna tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Lopik in april 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2150
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€390 – €1300
Screenstot 4 meter breed€290 – €975
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €170
Lamellen100 x 50 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €340
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Ieder merk heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Lopik. In de onderstaande tabel verstrekken we een toelichting op de grootste merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei, IKEA en Formido, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Novoferm, Deponti, Toppoint, Weinor, Husol, Roma en Copaco, Milano, Schlappi, Dickson, Sunway, Swela.

Zonwering experts in regio van Lopik

Goedkope zonwering kopen in Lopik? In contact komen met een vakkundig zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder verstrekken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met leveranciers en verkopers in Montfoort, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest handige zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, dessins en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Lopik?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte prijzen vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €650. Buitenscreens €220 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1250. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een normaal rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €785). Budget opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €145 per raampartij). De totale onkosten hangen af van: type systeem, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, prints en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Lopik?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Lopik. Dan komt er een lokale montagepartner die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de monteur de zonwering op de juiste manier vastzetten. Op die manier ben je verzekerd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met slinger of band is acceptabel, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken en screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3410, 3411Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie