Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Alem vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Alem? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals een markies is het meest effectief om zonnestralen te weren. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop bieden we een indicatie van de kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Alem en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-alem

Zonnescherm laten plaatsen in Alem

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Alem via een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel degelijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je razendsnel experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest actuele manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Alem en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. De installateur plaatst de screens of de shutters zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het netjes is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Alem

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Alem wordt gekocht door mensen om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige modellen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende kleuren en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 en €2725. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest handige oplossingen.

Laten plaatsen van terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Tip: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De onkosten variëren tussen de €800 t/m €2225.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €400 tot €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Alem is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten liggen tussen de €225 tot €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De onkosten schommelen tussen de €310 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Alem.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van woonhuizen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen schommelen tussen de €700 tot €1975.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een fijne temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Alem: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Tevens brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €310 en €875. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire types.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk te plaatsen, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt allerlei types zoals kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante en de duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €65,00 – €185.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Alem: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie prijzen van €90 tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een prijs van €55 tot zo’n €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Alem: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen zoals aluminium, stof, bamboe, kunststof, hout. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie onkosten van €67,5 tot €280.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van aluminium, hout, kunststof, stof, pvc. Handig voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Alem voor een unieke uitstraling

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij circa €400. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Alem zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Past op bijna elk raam: valraam, uitzetraam, vast raam, schuifraam, draairaam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei factoren: het soort model, het gewenste materiaal, de afmetingen en afwerking plus bediening. In de onderstaande tabel tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Alem in juli 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2100
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€400 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1425
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €165
Lamellen100 x 50 cm€75 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €280
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €320
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Alem. Hierna verstrekken we een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei & Bol.com, Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Toppoint, Husol, Roma, Novoferm & Copaco, Milano, Lumenguard, Dickson, Swela, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Maasdriel

Goedkope zonwering kopen in Alem? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema verstrekken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in Kerkdriel, Berghem en Hoenzadriel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest gekozen zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Alem?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige kosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Buitenscreens €285 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een instap-rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €795). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €140 per kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Alem?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Alem. Hierbij komt er een lokale professional die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de expert het systeem op de juiste wijze ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is werkbaar, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5335

Plaats een reactie