Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ammerzoden vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Ammerzoden? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en kan je al kopen vanaf €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn enorm veel diverse systemen. Op dit portaal vind je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook vind je gemiddelde kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Ammerzoden en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-ammerzoden

Zonnescherm laten plaatsen in Ammerzoden

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ammerzoden door een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk model het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Ammerzoden en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De monteur installeert het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals gewenst. Loop na of het volgens de handleiding is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Ammerzoden

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Ammerzoden is het meest geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel prints en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 tot wel €2725. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest bekende oplossingen.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek op het terras. Disclaimer: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten komen uit tussen de €800 tot €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven liggen tussen de €425 tot zo’n €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Ammerzoden is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €250 tot €1200.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Bestellen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 opties: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijsindicaties schommelen tussen de €310 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Ammerzoden.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze geven een boost aan een unieke uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties schommelen tussen de €740 tot €1750.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Ammerzoden: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen schommelen tussen de €360 – €950. In deze koopgids bespreken we de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden verschillende varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €47,50 tot €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ammerzoden: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te koop in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en huiselijke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan onkosten van €115 tot +/- €425.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met prijsindicaties van €57,5 tot wel €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Ammerzoden: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. Je kunt kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen als bamboe, aluminium, stof, hout, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met onkosten van €75 tot €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals stof, bamboe, aluminium, hout, kunststof. Praktisch voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij zo’n €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Ammerzoden vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, valramen, dakramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Ammerzoden zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, lamellenhor, hordeur, inzethor, voorzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten vanaf €80 en lopen op tot €775.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende zaken: het soort model, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ammerzoden in juni 2024.

ZonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€825 – €2050
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1600
Screens1 – 4 meter breed€265 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €160
Lamellen200 x 200 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €280
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €360
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Ammerzoden. In de tabel hieronder tonen wij informatie over de meest verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp.
 • Bekijk ook: Husol, Toppoint, Novoferm, Bece, Roma, Weinor en Swela, Lumenguard, Sunway, Copaco, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in regio van Maasdriel

Goedkope zonwering kopen in Ammerzoden? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder verstrekken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook leveranciers en showrooms in Nederhemert, Hurwenen en Bern.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de beste zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Producten voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, designs en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Ammerzoden?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Screens €225 per raam. Bij een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een normaal rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €840). Budget gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, kleuren en prints en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Ammerzoden?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Ammerzoden. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde installateur die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het model goed installeren. Dankzij de montageservice profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5324

Plaats een reactie