Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Linne vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Linne? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €85,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Vaak win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit geweldig veel diverse combinaties. Op deze pagina bieden we een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop doorzoek je een indicatie van de kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Linne en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-linne

Zonnescherm laten plaatsen in Linne

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Linne door een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie op de juiste wijze bevestigd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven in de regio. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, extra schaduw, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Linne en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor de specialisten. De montage-specialist monteert het uitvalscherm of de jaloezieën zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Linne

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Linne wordt gekocht door mensen om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €475 t/m €2550. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest geziene modellen.

Advies over terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hierdoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij de ramen. Belangrijk: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De kosten schommelen tussen de €825 tot zo’n €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen schommelen tussen de €450 – €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Linne is zeer geschikt als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €275 tot €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €320 – €1500 voor rolluiken bestellen in Linne.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het huis. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €630 – €1975.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Linne: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €380 – €800. In de box hieronder lees je informatie over de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te installeren, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er zijn verschillende types zoals dakraam, verduisterende, transparante, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €55,00 tot €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Linne: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en landelijke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met prijsindicaties van €100 tot zo’n €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €62,5 oplopend tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Linne: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel soorten en materialen zoals bijv. stof, bamboe, PVC, hout, kunststof. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met kosten van €75 tot wel €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van hout, bamboe, stof, kunststof, aluminium. Handig voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij gemiddeld €60 en kunnen oplopen tot €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Linne op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals valramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties beginnen bij €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €950.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Linne geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, hordeur, plissé hor, lamellenhor, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij circa €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Past op bijna elk raam: valraam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere thema’s: het type systeem, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In het volgende blokje tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Linne in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€845 – €2075
Uitvalschermtot 5 meter breed€380 – €1275
Screens1 – 4 meter breed€240 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1275
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €145
Lamellen100 x 250 cm€50 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €230
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €320
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Linne. In het overzicht hierna tonen wij een aanvulling op de grootste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Hubo, Gamma & FonQ, Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Ook interessant: Novoferm, Weinor, Roma, Husol, Toppoint, Bece & Schlappi, Dickson, Lumenguard, Sunway, Copaco, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Maasgouw

Goedkope zonwering kopen in Linne? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel tonen wij contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze website check je ook montagebedrijven en bedrijven in Posterholt, Swalmen en Vlodrop.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op jouw interieurstijl. We delen nu de meest gekochte zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, modellen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Linne?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte prijzen vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €205 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1025. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €285 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €835). Betaalbare producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €110 op basis van 1 raam). De totale onkosten hangen af van: de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleuren en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Linne?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Linne. Hierbij komt een ervaren monteur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het zonnescherm op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze service profiteer je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt in de basis mooi, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6067

Plaats een reactie