Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maasgouw vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Maasgouw? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest effectief om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan tientallen diverse soorten. Via onze site check je een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Ook check je een indicatie van de kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Maasgouw en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-maasgouw

Zonnescherm laten plaatsen in Maasgouw

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Maasgouw door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste manier opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de voorkant of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Maasgouw en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De monteur installeert het zonneschermen of de jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Maasgouw

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Maasgouw is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse toepassingen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse vormen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot zo’n €2875. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest geziene types.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Disclaimer: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen komen uit tussen de €900 – €2250.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen variëren tussen de €350 tot wel €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Maasgouw is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven bedragen tussen de €200 t/m €1050.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale tarieven liggen zo tussen de €310 tot €1450 voor rolluiken bestellen in Maasgouw.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Bestellen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op de sfeer van de woning. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijsindicaties bedragen tussen de €640 – €1725.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Maasgouw: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €370 en €875. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in diverse kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €65,00 tot €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Maasgouw: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en huiselijke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een tarief van €105 tot €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan kosten van €47,5 tot zo’n €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Maasgouw: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel modellen en materialen als bamboe, aluminium, hout, stof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met prijsindicaties van €82,5 tot €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals aluminium, pvc, hout, kunststof, stof. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Maasgouw met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten bij om en nabij de €490 en kunnen oplopen tot €930.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Maasgouw zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, rolhor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij zo’n €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei keuzes: het artikel, de materiaalsoort, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Maasgouw in juli 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2200
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€390 – €1500
Screenstot 4 meter breed€280 – €1025
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €170
Lamellen250 x 250 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €370
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Limburg.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Maasgouw. In de tabel hieronder verstrekken we details over de meest gekozen merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Hornbach, Praxis, Gamma en Leen Bakker, Bol.com, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Bekijk ook: Husol, Toppoint, Bece, Weinor, Novoferm, Deponti & Swela, Milano, Sunway, Dickson, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts in regio van Maasgouw

Goedkope zonwering kopen in Maasgouw? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vergelijk je ook monteurs en winkels in Roerdalen, Nederweert en Cranendonck.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest populaire zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering hangt af van de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in verschillende kleuren, prints en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Maasgouw?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Screens €225 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €750). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €100 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, materiaaltypes, motiefjes en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Maasgouw?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Maasgouw. In die situaties komt een gediplomeerde professional die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het model vakkundig bevestigen. Dankzij deze service ben je verzekerd van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6019Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie