Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Odiliapeel vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Odiliapeel? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Een goedkoop systeem is er al voor €87,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is geschikt om je woning koel te houden. Meestal biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke oplossing. Via deze website check je een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij bieden we een kostenindicatie en namen van verschillende zonwering specialisten in Odiliapeel (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-odiliapeel

Zonnescherm laten plaatsen in Odiliapeel

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Odiliapeel via een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het scherm degelijk geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig bedrijven in de gemeente. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk model matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Odiliapeel en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De montage-specialist monteert het terrasscherm of gordijnen zoals gewenst. Test of het netjes is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Odiliapeel

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Odiliapeel werkt het beste om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele opties zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende dessins en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €375 tot zo’n €2700. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest moderne toepassingen.

Genieten van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Noemenswaardig: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €925 t/m €2050.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven liggen zo tussen de €325 en €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Odiliapeel is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De totale investeringen liggen tussen de €400 en €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte kosten schommelen tussen de €320 – €1475 voor rolluiken bestellen in Odiliapeel.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van woningen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijsindicaties liggen zo tussen de €700 en €1875.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in huis door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Odiliapeel: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven liggen tussen de €330 en €875. In de box hieronder delen we veel info over de veelbesproken systemen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in veel kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende types zoals transparante, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €45,00 en €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Odiliapeel: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en brocante ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan prijsindicaties van €100 tot +/- €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er bestaan veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een tarief van €62,5 tot wel €170.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Odiliapeel: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Je kunt kiezen uit ontzettend veel vormen en materialen zoals onder andere hout, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht een prijs van €65 oplopend tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van bouwstoffen zoals kunststof, hout, pvc, stof, aluminium. Handig voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten starten vanaf €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Odiliapeel op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsindicaties starten vanaf €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Odiliapeel zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, rolhor, inzethor, hordeur, voorzethor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten vanaf €75 en lopen op tot €525.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, valraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende onderdelen: het soort model, het soort materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In de tabel hierna bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Odiliapeel in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€875 – €2175
Uitvalschermtot 5 meter breed€350 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€265 – €1200
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1200
RolgordijnTot 300 cm breed€75 – €170
Lamellen200 x 200 cm€75 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€85 – €200
Plisségordijnen190 cm breed€110 – €310
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Odiliapeel. In de volgende tabel verstrekken we een aanvulling op de populairste merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Praxis, Karwei & Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Check ook: Husol, Weinor, Deponti, Roma, Toppoint, Novoferm & Milano, Dickson, Swela, Copaco, Schlappi, Sunway.

Zonwering experts in regio van Maashorst

Goedkope zonwering kopen in Odiliapeel? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hierna vergelijk je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website vergelijk je ook installateurs en winkels in Lith, Zeeland en Maren-Kessel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die rijmt met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de beste binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in praktisch alle kleuren, vormen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Odiliapeel?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De standaard tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €625. Screens €255 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een basis rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €805). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €110 op basis van één kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het model, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, materiaaltypes, motiefjes en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Odiliapeel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Odiliapeel. In dat geval komt in gespecialiseerde installateur die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de professional de producten op de juiste manier vastzetten. Op die manier ben je verzekerd van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5409

Plaats een reactie