Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maashorst vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Maashorst? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een screen is geschikt om de zon en warmte te weren. Mogelijk geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan ontzettend veel diverse toepassingen. Op deze pagina kan je aan de slag met een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze vind je een indicatie van de kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Maashorst en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-maashorst

Zonnescherm laten plaatsen in Maashorst

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Maashorst middels een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product volgens de documentatie bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest nieuwe optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Maashorst en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het montageteam. De montage-specialist hangt de screens of de lamellen zoals gewenst. Loop na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Maashorst

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Maashorst wordt gebruikt om warmte in huis te voorkomen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel modellen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in talloze designs en formaten. De kosten variëren tussen de €450 tot wel €2625. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest verkochte keuzes.

Waar kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Disclaimer: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen schommelen tussen de €800 en €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De onkosten schommelen tussen de €325 – €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Maashorst komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €375 – €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €370 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Maashorst.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op het karakter van van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven komen uit tussen de €700 tot zo’n €1800.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Maashorst: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen liggen tussen de €300 en €875. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk te monteren, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in diverse kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals dakraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €60,00 tot €160.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Maashorst: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en landelijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €110 tot wel €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht een tarief van €55 tot zo’n €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Maashorst: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel dessins en materialen als onder andere stof, kunststof, PVC, hout, aluminium. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht onkosten van €80 oplopend tot €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals stof, hout, pvc, bamboe, kunststof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €70 en kunnen oplopen tot €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Maashorst met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Maashorst bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, voorzethor, inzethor, plissé hor, rolhor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, tuimelraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van allerlei keuzes: het soort product, materiaaltypes, de maximale lengte en de manier van bedienen. Hierna tonen wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Maashorst in juli 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€840 – €2100
Uitvalschermtot 5 meter breed€395 – €1475
Screens2 – 4 meter breed€250 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €165
Lamellen150 x 100 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €300
Verwachte tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Maashorst. In het schema hierna vergelijk je uitleg over de beste verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei, IKEA en Formido, Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Ook interessant: Bece, Roma, Deponti, Weinor, Husol, Toppoint & Copaco, Dickson, Milano, Swela, Sunway, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Maashorst

Goedkope zonwering kopen in Maashorst? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna bieden wij contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via dit platform check je ook montagebedrijven en bedrijven in Gemert-Bakel, Oss en Maasdriel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over:

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, designs en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Maashorst?

De onkosten voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €625. Buitenscreens €260 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een instap-rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €750). Voordelige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €100 op basis van één kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de gewenste afmeting, soort bediening, het materiaal, kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Maashorst?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Maashorst. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele expert die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de zonwering juist monteren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de normale handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is werkbaar, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De onkosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5374, 5410, 5411Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie