Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lith vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Lith? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €87,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Vaak realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse oplossing. Op deze pagina delen we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze vind je gemiddelde kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Lith en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-lith

Zonnescherm laten plaatsen in Lith

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Lith via een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Lith en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De installateur levert het zonneschermen of de duettes op de gewenste manier. Check of het product goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Lith

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Lith is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 tot €2900. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest moderne systemen.

Tips voor knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven in de tuin. Belangrijk: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €925 – €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het geeft ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven bedragen tussen de €350 tot zo’n €1250.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Lith biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €400 – €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €340 – €1225 voor rolluiken bestellen in Lith.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het installeren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan een nostalgische uitstraling van het gebouw. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen komen uit tussen de €690 – €1825.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aangename temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Lith: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen liggen tussen de €330 tot €900. In het onderstaande stuk leggen we alles uit over de meest interessante types.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, gemakkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Men biedt verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, transparante, verduisterende, elektrische en het duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €47,50 en €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Lith: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een luxe en authentieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan tarieven van €110 oplopend tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie prijsindicaties van €50 tot wel €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Lith: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten diverse modellen en materialen als onder andere bamboe, kunststof, hout, stof, PVC. Met jouw houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €77,5 tot +/- €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. hout, stof, pvc, kunststof, aluminium. Perfect voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij gemiddeld €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Lith in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Lith zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, hordeur, lamellenhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Breed inzetbaar: draairaam, schuifraam, valraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal zaken: het model, type materiaal, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel vind je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Lith in juli 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2275
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1600
Screenstot 400 cm breed€250 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1425
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €150
Lamellen200 x 250 cm€75 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €340
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Lith. In de tabel hieronder tref je informatie over de beste verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Gamma, Hubo en Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Andere merken: Weinor, Husol, Novoferm, Roma, Bece, Deponti en Milano, Lumenguard, Copaco, Swela, Schlappi, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Oss

Goedkope zonwering kopen in Lith? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna tonen wij gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker ontdek je ook leveranciers en verkooppunten in Oijen, Maren-Kessel en Teeffelen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in diverse kleuren, modellen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Lith?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De huidige tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €240 per raam. Kies je voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1225. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €770). Betaalbare soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 per raam / kozijn). De totale tarieven hangen af van: het type / model, de afmetingen, soort bediening, materiaaltypes, designs en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Lith?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Lith. Hierbij komt een ervaren montagepartner die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het systeem degelijk bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service ben je verzekerd van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens starten bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5397

Plaats een reactie