Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Maastricht vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Maastricht? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan de wereld aan verschillende toepassingen. Op dit platform doorzoek je een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens doorzoek je de huidige tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in Maastricht en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-maastricht

Zonnescherm laten plaatsen in Maastricht

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Maastricht middels een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het systeem degelijk opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig specialisten in de gemeente. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en comfortabelste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Maastricht en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De professional levert het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals afgesproken. Toets of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Maastricht

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Maastricht is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei dessins en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot €2500. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest handige keuzes.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Let op: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen bedragen tussen de €925 – €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen komen uit tussen de €350 t/m €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Maastricht is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 – €1050.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €270 – €1450 voor rolluiken bestellen in Maastricht.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van gebouwen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €670 tot zo’n €1750.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Maastricht: alles over inmeten en ophangen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen liggen tussen de €340 en €925. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in talloze soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €62,50 en €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Maastricht: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en unieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan een tarief van €95 tot wel €425.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met een tarief van €57,5 oplopend tot €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Maastricht: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden mega veel dessins en materialen als bijvoorbeeld kunststof, PVC, hout, aluminium, bamboe. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €67,5 tot €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals bamboe, aluminium, stof, hout, kunststof. Perfect voor grote ramen en matchen goed met een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten vanaf €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Maastricht op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij zo’n €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Maastricht zorgen voor frisse lucht in huis en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, inzethor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen starten bij om en nabij de €77,5 en lopen op tot €575.

 • Te monteren op: uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van allerlei thema’s: het type systeem, het soort materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In de tabel hieronder bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Maastricht in juli 2024.

Type zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2100
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1625
Screens200 cm – 400 cm breed€270 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1400
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €150
Lamellen150 x 100 cm€60 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Maastricht. Hierna vergelijk je een aanvulling op de populairste merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei & Kwantum, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Ook interessant: Weinor, Novoferm, Husol, Toppoint, Bece, Deponti en Milano, Swela, Sunway, Copaco, Lumenguard, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Maastricht

Goedkope zonwering kopen in Maastricht? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder bekijk je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site kom je ook in contact met leveranciers en winkels in Meerssen, Stein en Sittard-Geleen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Maastricht?

De prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De actuele onkosten tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €600. Screens €280 per raam. Bij een terraszonwering betaal je om en nabij de €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een standaard rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €275 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €760). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €145 per raampartij). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, vormen / kleuren en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Maastricht?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Maastricht. In die situaties komt een deskundige vakman die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de producten goed monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met stang of band is op zich ok, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6200, 6201, 6202, 6203, 6211, 6212, 6213, 6214, 6215, 6216, 6217, 6218, 6219, 6221, 6222, 6223, 6224, 6225, 6226, 6227, 6228, 6229

Plaats een reactie