Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Meerssen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Meerssen? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €65,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is zeer handig tegen hevige zon. Vaak behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse systemen. Via onze site verstrekken we een handig stappenplan waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast vind je gemiddelde kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Meerssen (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-meerssen

Zonnescherm laten plaatsen in Meerssen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Meerssen door een goed aangeschreven zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles juist aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Meerssen en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. Het installatiebedrijf monteert het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de gewenste manier. Loop na of het product goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Meerssen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Meerssen is geschikt om de zon en warmte te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere varianten zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €425 en €2650. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de beste types.

Effecten van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels de slimme knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven op het terras. Belangrijk: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven schommelen tussen de €850 t/m €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een goede keuze bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen liggen zo tussen de €475 t/m €1275.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Meerssen is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De kosten liggen zo tussen de €225 en €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €290 en €1425 voor rolluiken bestellen in Meerssen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Genieten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het gebouw. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De tarieven komen uit tussen de €670 – €1775.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Meerssen: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties bedragen tussen de €390 en €800. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, snel en simpel aan te brengen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meerdere prints en kleuren. zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende types zoals transparante, dakraam, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische en een duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €45,00 en €180.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Meerssen: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie kosten van €105 tot zo’n €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een prijskaartje van €55 tot zo’n €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Meerssen: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel soorten en materialen als bijv. aluminium, bamboe, hout, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie tarieven van €65 tot wel €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals bamboe, pvc, kunststof, hout, aluminium. Perfect voor lange / grote ramen en matchen goed met een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten beginnen bij €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Meerssen in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten vanaf €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Duurzaam product.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Meerssen bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €700.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere aspecten: de productcategorie, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In de tabel hierna delen we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Meerssen in mei 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2050
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€400 – €1375
Screens1 – 3 meter breed€275 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €175
Lamellen250 x 150 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €250
Plisségordijnen130 cm breed€100 – €360
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Limburg.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Meerssen. In de tabel hieronder bieden wij uitleg over de beste verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma en Kwantum, Wehkamp, FonQ, Formido, Leen Bakker.
 • Zie ook: Deponti, Toppoint, Bece, Husol, Weinor, Roma & Milano, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Sunway, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Meerssen

Goedkope zonwering kopen in Meerssen? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bespreken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site check je ook montagepartners en bedrijven in Eijsden-Margraten, Beek en Stein.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest gekozen zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre & Terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Check ook aanvullende info over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, dessins en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Meerssen?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Buitenscreens €200 per raampartij. In het geval van een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1100. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een basis rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €810). Budget gordijnen voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €145 per raampartij). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), bediening, de materiaalsoort, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Meerssen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Meerssen. Hierbij komt een deskundige expert die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de montagepartner het zonnescherm juist vastzetten. Zo ben je zeker van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met een handslinger werkt in de basis mooi, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6230, 6231, 6235Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie