Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Benningbroek vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Benningbroek? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je de wereld aan verschillende modellen. Via onze site bieden we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens verstrekken we een indicatie van de kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Benningbroek en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-benningbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Benningbroek

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Benningbroek middels een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het geheel goed gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Benningbroek en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De monteur levert het knikarmscherm of de lamellen zoals afgesproken. Controleer of alles juist is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Benningbroek

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Benningbroek is het meest effectief om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende designs en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 t/m €2900. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische systemen.

Nieuwe terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Noemenswaardig: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €875 – €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen komen uit tussen de €400 tot zo’n €1375.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Benningbroek is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €325 – €1200.

 • Compact en elegant systeem.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte tarieven liggen zo tussen de €320 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Benningbroek.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het pand. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €730 tot wel €1600.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Benningbroek: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Vaak heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten liggen zo tussen de €330 tot €800. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in oneindig veel designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt diverse varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €57,50 en €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Benningbroek: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan prijsindicaties van €115 tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijs van €52,5 oplopend tot €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Benningbroek: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel modellen en materialen als stof, aluminium, kunststof, bamboe, PVC. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Wees voorbereid op een prijskaartje van €65 tot €270.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. aluminium, bamboe, hout, stof, pvc. Handig voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij circa €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Benningbroek voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten bij gemiddeld €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €890.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Benningbroek zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €500.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, valraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via meerdere factoren: het soort model, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In het schema hieronder verstrekken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Benningbroek in juli 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2200
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€400 – €1600
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1100
Rolluik1 – 4 meter breed€305 – €1425
RolgordijnTot 250 cm breed€70 – €140
Lamellen250 x 250 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €270
Plisségordijnen100 x 200 cm€105 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Benningbroek. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de populairste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Gamma, Hornbach, Karwei en Kwantum, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Ook interessant: Roma, Novoferm, Toppoint, Husol, Bece, Deponti & Milano, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Swela.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Medemblik

Goedkope zonwering kopen in Benningbroek? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema vergelijk je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform ontdek je ook fabrikanten en verkopers in Berkhout, Sijbekarspel en De Goorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die matcht met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de beste zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Benningbroek?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Buitenscreens €250 per raam / kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €780). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €140 op basis van één kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Benningbroek?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Benningbroek. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren expert die ieder raam opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur de zonwering op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd optimale zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met slinger of band is op zich ok, niettemin kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1654

Plaats een reactie