Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Berkhout vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Berkhout? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Ook behaal je met een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel diverse combinaties. Via deze website kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bekijk je een indicatie van de kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Berkhout en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-berkhout

Zonnescherm laten plaatsen in Berkhout

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Berkhout via een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat alles fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel vakspecialisten in de regio. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Berkhout en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. Het installatiebedrijf monteert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals afgesproken. Loop na of de totale constructie correct is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Berkhout

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Berkhout is het meest doeltreffend om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele systemen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €350 tot wel €2775. In het stukje hierna behandelen we de meest geziene producten.

De beste knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Disclaimer: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven liggen zo tussen de €825 t/m €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €400 – €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Berkhout biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen schommelen tussen de €375 t/m €1075.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De onkosten liggen tussen de €360 – €1400 voor rolluiken bestellen in Berkhout.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Werkt inbraakwerend.

Genieten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de sfeer van woningen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte tarieven liggen tussen de €630 en €1650.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Berkhout: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen liggen tussen de €360 – €975. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest interessante modellen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei types zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, transparante, dakraam en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €45,00 en €175.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Berkhout: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te koop in allerlei stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en huiselijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan prijzen van €115 tot €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie prijsindicaties van €60 tot €185.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Berkhout: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden ontzettend veel soorten en materialen zoals aluminium, hout, bamboe, kunststof, PVC. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie kosten van €80 tot wel €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van stof, pvc, hout, bamboe, aluminium. Ideaal voor hoge / grote ramen en bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €75 en lopen op tot €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Berkhout in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij €490. Voor dure modellen kun je rekenen op €910.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Berkhout zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hordeur, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen kleine dieren en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen beginnen bij €67,5 en lopen op tot €525.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, schuifraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van velerlei zaken: het soort product, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In het volgende blokje vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Berkhout in mei 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2125
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1400
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1100
Rolluik100 cm – 400 cm breed€285 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€50 – €155
Lamellen200 x 200 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €220
Plisségordijnen150 x 100 cm€115 – €310
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Berkhout. In het schema hieronder verstrekken we een overzicht met de grootste merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hornbach, IKEA, Karwei en Wehkamp, Bol.com, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Andere merken: Husol, Bece, Weinor, Toppoint, Deponti, Novoferm en Sunway, Lumenguard, Swela, Milano, Schlappi, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Koggenland

Goedkope zonwering kopen in Berkhout? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder tref je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website bekijk je ook leveranciers en winkels in Spierdijk, De Goorn en Ursem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras & Serre
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, prints en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Berkhout?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De verwachte prijzen hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €650. Screens €280 per raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €650). Een normaal rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €275 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €800). Budget binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €115 per raam). De totale tarieven hangen af van: de gewenste producten, het formaat, bediening, de materiaaltypes, kleur en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Berkhout?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Berkhout. Hierbij komt er een lokale professional die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het zonnescherm fatsoenlijk installeren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met stang of band werkt prima, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1647

Plaats een reactie