Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Twisk vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Twisk? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Vaak geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Er bestaan de wereld aan verschillende producten. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze bieden we gemiddelde kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Twisk (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-twisk

Zonnescherm laten plaatsen in Twisk

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Twisk door een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de juiste wijze aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten in de regio. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Twisk en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De vakman installeert het terrasscherm of gordijnen zoals gewenst. Toets of het netjes is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Twisk

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Twisk is zeer handig om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende designs en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €2575. In het stukje hierna behandelen we de meest verkochte oplossingen.

Informatie en voordelen van knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Disclaimer: het systeem kan vies worden door regen. De prijzen variëren tussen de €825 tot wel €2175.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €375 t/m €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Twisk is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het materiaal polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen bedragen tussen de €250 tot wel €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €270 t/m €1275 voor rolluiken bestellen in Twisk.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Details over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op de ambiance van de woning. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijzen liggen tussen de €650 tot wel €1900.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Twisk: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen liggen zo tussen de €350 – €975. In de box hieronder leggen we alles uit over de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, dakraam en de duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €45,00 en €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Twisk: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en brocante ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan tarieven van €90 tot +/- €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €57,5 tot wel €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Twisk: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit mega veel soorten en materialen zoals o.a. kunststof, hout, aluminium, bamboe, PVC. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met kosten van €67,5 tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van aluminium, stof, pvc, bamboe, hout. Handig voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij circa €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Twisk voor je huis

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, vaste ramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten bij gemiddeld €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Twisk bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: inzethor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €675.

 • Te monteren op: tuimelraam, vast raam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden berekend door te kijken naar diverse thema’s: het type product, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Twisk in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€385 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1300
Rolgordijn150 x 190 cm€70 – €175
Lamellen250 x 250 cm€80 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €210
Plisségordijnen150 cm breed€125 – €320
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Twisk. In het schema hierna verstrekken we een aanvulling op de meest verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, IKEA, Gamma, Hornbach & Leen Bakker, Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com.
 • Bekijk ook: Deponti, Roma, Weinor, Bece, Novoferm, Toppoint en Schlappi, Dickson, Copaco, Sunway, Swela, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Medemblik

Goedkope zonwering kopen in Twisk? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna tonen wij namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site bekijk je ook montagebedrijven en bedrijven in Lambertschaag, Oostwoud en De Weere.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Twisk?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De geschatte prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Buitenscreens €260 op basis van één kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1000. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €625). Een standaard rolluik kost €450. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €810). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleuren en montagetarieven.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Twisk?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Twisk. In dat geval komt in capabele expert die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het systeem fatsoenlijk ophangen. Met deze klusservice ben je zeker van efficiënte zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1676

Plaats een reactie