Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Weere vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in De Weere? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Buitenzonwering zoals een rolluik is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Soms behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn ontzettend veel verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Daarnaast verstrekken we een indicatie van de kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in De Weere en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-de-weere

Zonnescherm laten plaatsen in De Weere

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in De Weere middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type product aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest moderne manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit De Weere en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De specialist hangt het zonneschermen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in De Weere

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering De Weere is ideaal om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige modellen zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei materialen en maten. De kosten variëren tussen de €375 tot zo’n €2750. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest geziene toepassingen.

Waar kiezen voor knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Let op: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte kosten schommelen tussen de €850 tot zo’n €2025.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Erg handig bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen variëren tussen de €325 tot zo’n €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

De beste screens

Screens op maat laten maken in De Weere biedt je design rolluiken voor als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte kosten liggen tussen de €350 en €1100.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Te integreren in het kozijn.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €250 – €1425 voor rolluiken bestellen in De Weere.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De onkosten liggen zo tussen de €630 tot wel €1800.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie De Weere: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen tussen de €350 tot €800. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, moeiteloos aan te brengen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse modellen zoals waterafstotende, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante en het duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €45,00 en €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Weere: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en authentieke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met prijzen van €100 tot wel €325.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan kosten van €62,5 tot wel €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën De Weere: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Leveranciers bieden tientallen kleuren en materialen zoals onder andere hout, bamboe, kunststof, stof, PVC. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan kosten van €80 tot €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals hout, kunststof, bamboe, stof, aluminium. Perfect voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in De Weere inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn niet goedkoop! De kosten beginnen bij €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €890.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in De Weere bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, plissé hor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt ongedierte buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €800.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, vast raam, valraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van verschillende aspecten: het type systeem, het materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Weere in april 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€875 – €2000
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€380 – €1375
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1200
Rolluik200 cm – 400 cm breed€320 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€75 – €140
Lamellen200 x 200 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €310
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in De Weere. In het schema hieronder vind je een toelichting op de meest bekende merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Gamma, IKEA, Karwei & FonQ, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Zie ook: Roma, Bece, Deponti, Husol, Toppoint, Weinor & Dickson, Lumenguard, Copaco, Milano, Sunway, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Opmeer

Goedkope zonwering kopen in De Weere? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende blokje tref je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site ontdek je ook fabrikanten en shops in Sijbekarspel, Opperdoes en Abbekerk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van het type raam, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in De Weere?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De actuele prijzen vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Screens €290 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een handmatig-rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €780). Voordelige keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €110 per raam / kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, de materiaalsoort, designs en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in De Weere?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in De Weere. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde expert die de raampartij opmeet aan huis. Kort daarna kan de expert de zonwering goed installeren. Dankzij deze service geniet je altijd van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met stang of band is op zich ok, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1661, 1662, 1663

Plaats een reactie