Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zwaagdijk-West vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Zwaagdijk-West? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en regel je al vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Ook behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Winkels verkopen tegenwoordig de wereld aan diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze vind je gemiddelde kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Zwaagdijk-West en omliggende plekken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-zwaagdijk-west

Zonnescherm laten plaatsen in Zwaagdijk-West

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zwaagdijk-West middels een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de juiste manier bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel en zonder gedoe specialisten in de regio. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort systeem past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Zwaagdijk-West en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De installateur levert het terrasscherm of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Check of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Offerte op maat van raambekleders in Zwaagdijk-West

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zwaagdijk-West is de meest efficiënte manier om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse varianten zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 tot €2750. In het volgende hoofdstuk bespreken we de meest bekende systemen.

Details over knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Aan de hand van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij het raam. Noemenswaardig: dit model kan beschadigen bij harde wind. De prijsindicaties liggen tussen de €900 tot wel €2050.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven bedragen tussen de €300 tot zo’n €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Zwaagdijk-West is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De kosten liggen zo tussen de €300 t/m €1100.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €330 tot wel €1300 voor rolluiken bestellen in Zwaagdijk-West.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van het gebouw. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €680 tot €1975.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Zwaagdijk-West: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €380 en €975. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze verkopen allerlei types zoals lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €65,00 tot €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Zwaagdijk-West: heel simpel zelf op te hangen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een tarief van €90 tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een prijskaartje van €50 oplopend tot €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Zwaagdijk-West: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel vormen en materialen als bijv. bamboe, stof, hout, aluminium, kunststof. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht kosten van €65 tot €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. hout, aluminium, stof, kunststof, bamboe. Ideaal voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten starten vanaf €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Zwaagdijk-West voor je huis

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €420. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Zwaagdijk-West bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, rolhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten bij om en nabij de €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 zijn afhankelijk van allerlei keuzes: het model, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en het soort bediening. In de onderstaande tabel vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zwaagdijk-West in april 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€800 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€375 – €1325
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€55 – €155
Lamellen100 x 50 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €370
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Zwaagdijk-West. In het overzicht hierna bespreken we een overzicht met de beste verkochte merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Praxis en Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Husol, Bece, Novoferm, Weinor, Deponti en Dickson, Schlappi, Lumenguard, Swela, Milano, Sunway.

Zoek zonwering experts in de regio Medemblik

Goedkope zonwering kopen in Zwaagdijk-West? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna tref je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform kom je ook in contact met montagepartners en shops in Oostwoud, Wognum en Midwoud.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in veel kleuren, prints en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Zwaagdijk-West?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige investeringen hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €700. Buitenscreens €260 op basis van één kozijn. Kies je voor een zonnescherm betaal je om en nabij de €1025. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een standaard rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €765). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €140 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, kleuren en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Zwaagdijk-West?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Zwaagdijk-West. Hierbij komt een deskundige installateur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Kort daarna kan de monteur de producten vakkundig monteren. Zo geniet je van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met stang of band is acceptabel, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1685, 1686

Plaats een reactie