Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Midwoud vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Midwoud? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €67,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed tegen hevige zon. Eveneens geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben bijzonder veel verschillende combinaties. Op deze pagina verstrekken we een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze doorzoek je gemiddelde kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Midwoud en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-midwoud

Zonnescherm laten plaatsen in Midwoud

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Midwoud door een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het geheel volgens de documentatie aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk experts in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Midwoud en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De monteur levert het terrasscherm of de plissés op de afgesproken plekken. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Midwoud

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Midwoud is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Diverse systemen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse dessins en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €275 en €2575. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest moderne systemen.

Korte info over knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen schommelen tussen de €850 tot zo’n €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij grote raampartijen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties variëren tussen de €475 – €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Midwoud is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €400 tot €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Korte info over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijsindicaties bedragen tussen de €250 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Midwoud.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van het pand. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties komen uit tussen de €620 t/m €1625.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Midwoud: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €310 tot €800. In het bijgaande stukje lees je informatie over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in veel dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals verduisterende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €45,00 – €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Midwoud: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in mooie stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en authentieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Wees voorbereid op onkosten van €90 tot zo’n €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €65 tot €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Midwoud: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Het aanbod bestaat uit tientallen modellen en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, stof, bamboe, hout, aluminium. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met prijzen van €72,5 tot zo’n €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. stof, aluminium, hout, pvc, kunststof. Ideaal voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsindicaties beginnen bij circa €50 en lopen op tot €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Midwoud professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten bij om en nabij de €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Midwoud bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, inzethor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €67,5 en kunnen oplopen tot €525.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei zaken: de productcategorie, de materiaalkeuze, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de onderstaande tabel tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Midwoud in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2025
Uitvalschermtot 4 meter breed€390 – €1325
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1300
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €165
Lamellen100 x 50 cm€75 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €280
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €380
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Midwoud. Hieronder bespreken we een overzicht met de meest gekozen merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach, IKEA & Formido, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp.
 • Ook interessant: Weinor, Deponti, Roma, Bece, Novoferm, Toppoint en Dickson, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Milano, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Medemblik

Goedkope zonwering kopen in Midwoud? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bieden wij bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker kom je ook in contact met montagebedrijven en verkopers in Opperdoes, Zwaagdijk-Oost en Twisk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, prints en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Midwoud?

De uitgaven voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Screens €255 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €780). Overige producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €125 per kozijn). De totale onkosten hangen af van: type systeem, het formaat, de bedieningsopties, de materiaalsoort, motiefjes en montagetarieven.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Midwoud?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Midwoud. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren montagepartner die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de monteur het systeem op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze service profiteer je van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met een handslinger werkt prima, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1679

Plaats een reactie