Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beek vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Beek? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Tevens verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit immens veel diverse soorten. Op deze pagina delen we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast vind je een kostenindicatie en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Beek en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-beek

Zonnescherm laten plaatsen in Beek

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Beek via een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste manier vastgezet wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Beek en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De vakman plaatst het uitvalscherm of de duettes zoals jij dat wilt. Check of het volgens de handleiding is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Beek

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Beek is geschikt om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende toepassingen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in velerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 en €2550. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest populaire systemen.

Effecten van terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Advies: dit model kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen komen uit tussen de €825 tot zo’n €2125.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Erg handig bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven komen uit tussen de €425 tot zo’n €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Beek is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €225 t/m €1075.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte tarieven schommelen tussen de €250 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Beek.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van het gebouw. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten liggen zo tussen de €670 t/m €1950.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Beek: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen liggen zo tussen de €320 en €875. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, simpel aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €52,50 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Beek: eenvoudig zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €95 tot +/- €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een prijs van €55 oplopend tot €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Beek: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, hout, bamboe, aluminium, kunststof. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met tarieven van €80 tot €270.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals hout, bamboe, aluminium, kunststof, pvc. Geschikt voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €60 en kunnen oplopen tot €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Beek vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen beginnen bij €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Duurzaam product.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Beek zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, voorzethor, plissé hor, rolhor, hordeur, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten bij gemiddeld €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van verschillende thema’s: het soort product, materiaaltypes, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Beek in mei 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€820 – €2050
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€400 – €1350
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€310 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €145
Lamellen200 x 250 cm€80 – €215
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €270
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €330
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Limburg.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Beek. In het volgende blokje delen we informatie over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Gamma, Hornbach & Wehkamp, Bol.com, FonQ, Formido, Kwantum.
 • Check ook: Weinor, Roma, Novoferm, Deponti, Husol, Toppoint en Copaco, Lumenguard, Milano, Schlappi, Dickson, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Beek

Goedkope zonwering kopen in Beek? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema vind je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal vind je ook montagepartners en showrooms in Maastricht, Sittard-Geleen en Echt-Susteren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest praktische zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Beek?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De normale tarieven bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Zonnescreens €265 per kozijn. Bij een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een normaal rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €755). Budget keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €105 per raampartij). De totale investeringen worden beïnvloed door: het model, de maximale lengte, de keuzes in bediening, het soort materiaal, motiefjes en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Beek?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Beek. Hierbij komt een capabele expert die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het systeem vakkundig vastzetten. Zo geniet je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is voldoende, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen starten bij €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6190, 6191, 7037Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie