Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuw- en Sint Joosland vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Nieuw- en Sint Joosland? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €62,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende soorten. Via deze website check je een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij bieden we een indicatie van de kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Nieuw- en Sint Joosland en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-nieuw--en-sint-joosland

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuw- en Sint Joosland

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuw- en Sint Joosland middels een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het geheel fatsoenlijk opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je gemakkelijk vakspecialisten in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraak beperkend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Nieuw- en Sint Joosland en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de installateurs. Het installatiebedrijf monteert de screens of de duettes zoals besproken. Ga altijd na of het product goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Nieuw- en Sint Joosland

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Nieuw- en Sint Joosland is praktisch om de warmte uit je huis te houden. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige varianten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot €2850. In het stukje hierna bespreken we de meest handige modellen.

Meer informatie over terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Noemenswaardig: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De prijsindicaties liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het geeft veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is ideaal bij grote ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven liggen tussen de €450 tot €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Nieuw- en Sint Joosland is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €375 tot zo’n €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten variëren tussen de €310 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Nieuw- en Sint Joosland.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Koopgids markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties schommelen tussen de €640 tot €1825.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Nieuw- en Sint Joosland: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €370 tot €800. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, probleemloos te plaatsen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, elektrische, verduisterende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €57,50 – €180.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuw- en Sint Joosland: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te koop in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en brocante ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie onkosten van €115 tot wel €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een kostenplaatje van €57,5 tot wel €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Nieuw- en Sint Joosland: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Je kunt kiezen uit tientallen dessins en materialen zoals bijvoorbeeld hout, kunststof, bamboe, aluminium, stof. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €80 tot +/- €200.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, bamboe, pvc, hout, aluminium. Handig voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij zo’n €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuw- en Sint Joosland voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €430. Voor dure modellen kun je rekenen op €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Nieuw- en Sint Joosland geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: inzethor, hordeur, rolhor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem weert ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere onderdelen: het soort systeem, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuw- en Sint Joosland in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€870 – €2125
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1300
Screens2 – 4 meter breed€250 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €165
Lamellen250 x 250 cm€50 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €270
Plisségordijnen100 x 220 cm€115 – €340
Prijsindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Nieuw- en Sint Joosland. In het schema hieronder bieden wij uitleg over de meest bekende merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, IKEA, Karwei & Bol.com, Formido, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Bekijk ook: Deponti, Husol, Bece, Toppoint, Weinor, Roma en Swela, Sunway, Schlappi, Copaco, Dickson, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Middelburg

Goedkope zonwering kopen in Nieuw- en Sint Joosland? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder verstrekken we contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website vergelijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Renesse, Arnemuiden en Noordwelle.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest ideale zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Binnenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, modellen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Nieuw- en Sint Joosland?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €550. Buitenscreens €270 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €755). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: het model, het formaat, de keuzes in bediening, type materiaal, vormen / kleuren en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Nieuw- en Sint Joosland?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Nieuw- en Sint Joosland. In dat geval komt in ervaren professional die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het model op de juiste wijze aanbrengen. Dankzij de montageservice profiteer je van uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt prima, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4339, 4341

Plaats een reactie