Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Renesse vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Renesse? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest geschikt om zonnestralen te weren. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn enorm veel verschillende systemen. Via deze website verstrekken we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze geven we gemiddelde tarieven en een lijst met diverse zonwering specialisten in Renesse en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-renesse

Zonnescherm laten plaatsen in Renesse

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Renesse via een professionele zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat alles op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van de screens of de lamellen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het gekozen product. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en innovatiefste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Renesse en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De installateur levert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Renesse

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Renesse is praktisch om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel modellen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in talloze kleuren en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €225 tot zo’n €2850. In de koopgids hierna bespreken we de beste producten.

Praktische knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Tip: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €850 tot €2025.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €325 tot €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Renesse is een prima keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Let op: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €250 en €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De tarieven komen uit tussen de €260 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Renesse.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Enorm lange levensduur.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten variëren tussen de €650 en €1675.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Renesse: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten liggen zo tussen de €380 – €975. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, simpel aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen verschillende varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €52,50 tot €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Renesse: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te koop in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €100 tot zo’n €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie prijsindicaties van €60 tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Renesse: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit ontzettend veel modellen en materialen als onder andere PVC, kunststof, aluminium, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een kostenplaatje van €65 tot wel €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals aluminium, pvc, hout, kunststof, stof. Geschikt voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Renesse in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur een boost geven. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten beginnen bij €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Renesse bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten vanaf €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei opties: het model, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de bediening. In het schema hierna verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Renesse in maart 2024.

ZonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2325
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1300
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1300
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €140
Lamellen180 x 180 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €250
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €300
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Renesse. Hieronder bieden wij een toelichting op de grootste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, IKEA, Hornbach en Kwantum, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Leen Bakker.
 • Overige merken: Novoferm, Roma, Bece, Husol, Weinor, Deponti & Copaco, Swela, Dickson, Schlappi, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Renesse? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje verstrekken we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website ontdek je ook installateurs en verkooppunten in Kerkwerve, Noordwelle en Scharendijke.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest gekozen binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, vormen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Renesse?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde prijzen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Buitenscreens €205 per raam / kozijn. Bij een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een basis rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €810). Voordelige producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €115 per raam / kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, kleuren en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Renesse?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Renesse. Dan komt er een lokale installateur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional het model fatsoenlijk ophangen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met stang of band is acceptabel, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, handzender, draaiknop, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4325

Plaats een reactie