Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Middelburg vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Middelburg? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is ideaal tegen hevige zon. Eveneens creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je de wereld aan diverse combinaties. Via onze site verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij verstrekken we de geschatte kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Middelburg en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-middelburg

Zonnescherm laten plaatsen in Middelburg

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Middelburg via een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker alles fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest moderne keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Middelburg en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De professional monteert het knikarmscherm of de plissés zoals overeengekomen. Toets of alles juist is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Offerte op maat van raambekleders in Middelburg

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Middelburg wordt met name toegepast om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel opties zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 t/m €2875. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest bekende modellen.

Uitleg over knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Advies: het doek kan vies worden door regen. De normale tarieven bedragen tussen de €925 en €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven komen uit tussen de €300 – €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Middelburg is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven komen uit tussen de €275 t/m €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 opties: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte prijzen liggen tussen de €260 tot €1400 voor rolluiken bestellen in Middelburg.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Nieuwe markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op de ambiance van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €680 tot wel €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Middelburg: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten bedragen tussen de €350 – €900. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos op te hangen, simpel te gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen diverse modellen zoals verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €65,00 – €160.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Middelburg: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en huiselijke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een kostenplaatje van €100 tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met kosten van €62,5 tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Middelburg: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse modellen en materialen zoals kunststof, aluminium, bamboe, hout, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht een prijskaartje van €82,5 tot +/- €220.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals stof, hout, pvc, bamboe, aluminium. Handig voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven beginnen bij circa €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Middelburg in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, valramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten bij gemiddeld €420 en lopen op tot €960.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Middelburg zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, lamellenhor, inzethor, rolhor, plissé hor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €85 en lopen op tot €600.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, valraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei keuzes: het artikel, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna vind je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Middelburg in april 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€800 – €2150
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1550
Screenstot 4 meter breed€250 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1400
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €145
Lamellen250 x 250 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Middelburg. Hieronder vergelijk je informatie over de meest gekozen merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo en FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum, Formido.
 • Overweeg ook: Roma, Deponti, Toppoint, Husol, Novoferm, Bece en Milano, Copaco, Dickson, Schlappi, Sunway, Swela.

Zonwering experts in regio van Middelburg

Goedkope zonwering kopen in Middelburg? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder tonen wij gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal kom je ook in contact met installatiepartners en verkopers in Veere, Altena en Giessenlanden.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest praktische zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over:

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw huis kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in diverse kleuren, dessins en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Middelburg?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Buitenscreens €235 per kozijn. Bij een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €725). Een basis rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €760). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €120 per raam / kozijn). De totale kosten hangen af van: de gekozen constructie, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, kleur en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Middelburg?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Middelburg. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele vakman die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het model volgens de documentatie ophangen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met een handslinger is werkbaar, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) zorgt ervoor dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4330, 4331, 4332, 4333, 4334, 4335, 4336, 4337, 4338Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie