Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Elp vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Elp? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is al verkrijgbaar voor €95,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Tevens geeft een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende soorten. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien geven we een kostenindicatie en een lijst met erkende zonwering specialisten in Elp en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-elp

Zonnescherm laten plaatsen in Elp

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Elp middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en leukste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Elp en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De specialist hangt het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Elp

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Elp wordt gebruikt om je woning wat te verkoelen. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele systemen zoals het welbekende rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 tot zo’n €2500. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest gekozen types.

Alles wat je moet weten over terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Disclaimer: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven bedragen tussen de €850 – €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen variëren tussen de €300 t/m €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Elp is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De normale tarieven komen uit tussen de €225 – €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het gemak van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale tarieven bedragen tussen de €370 en €1375 voor rolluiken bestellen in Elp.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Schrikt inbrekers af.

Het kopen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze geven een boost aan de sfeer van het huis. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte kosten komen uit tussen de €650 tot €1950.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Elp: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen schommelen tussen de €390 tot €950. In het stukje hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke types.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan allerlei types zoals verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €60,00 tot €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Elp: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en brocante ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijzen van €90 tot wel €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met onkosten van €62,5 oplopend tot €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Elp: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten tientallen systemen en materialen zoals stof, kunststof, PVC, aluminium, hout. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie prijsindicaties van €70 tot zo’n €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van bamboe, kunststof, hout, aluminium, stof. Ideaal voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Elp op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven beginnen bij circa €470 en kunnen oplopen tot €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Elp zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, hor met scharnier, rolhor, inzethor, lamellenhor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €550.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Passende raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2023

De prijzen van zonwering op maandag, 4 december 2023 zijn altijd onderhevig aan allerlei factoren: het type systeem, de materiaalkeuze, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. Hieronder tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Elp in december 2023.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2050
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€390 – €1550
Screens100 cm – 400 cm breed€255 – €1200
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1450
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €165
Lamellen200 x 250 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €240
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €300
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Elp. In het schema hieronder vind je uitleg over de meest verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo en FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Ook interessant: Novoferm, Bece, Deponti, Toppoint, Husol, Roma & Swela, Lumenguard, Copaco, Milano, Dickson, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Elp? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna tonen wij bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vergelijk je ook leveranciers en shops in Garminge, Schoonloo en Witteveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw huis hangt af van de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in veel kleuren, modellen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Elp?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De actuele onkosten tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €600. Zonnescreens €210 per kozijn. Bij een terraszonwering betaal je ongeveer €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €795). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (reken op minimaal €120 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale breedte, soort bediening, materiaaltypes, motiefjes en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Elp?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Elp. Er komt dan een deskundige professional die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het systeem vakkundig monteren. Op die manier profiteer je van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 december 2023
Postcodegebied: 9442

Plaats een reactie