Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Midden-Drenthe vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Midden-Drenthe? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en kan je al kopen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is geschikt om de zon en warmte te weren. Eveneens behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen diverse producten. Via onze site vind je een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook vind je een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Midden-Drenthe en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-midden-drenthe

Zonnescherm laten plaatsen in Midden-Drenthe

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Midden-Drenthe middels een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het product juist vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Midden-Drenthe en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De vakman hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Test of alles juist is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Midden-Drenthe

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Midden-Drenthe werkt het beste om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere toepassingen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende prints en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 – €2725. In onderstaande alinea beoordelen we de meest handige producten.

Ontdek het gemak van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Advies: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte kosten liggen tussen de €800 t/m €2025.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Effecten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €425 – €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Midden-Drenthe is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De onkosten liggen tussen de €350 en €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Midden-Drenthe.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale tarieven bedragen tussen de €730 – €1900.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Midden-Drenthe: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten liggen tussen de €330 tot €800. In het stukje hieronder bespreken we de veelbesproken types.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan allerlei types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, transparante, dakraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €45,00 tot €160.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Midden-Drenthe: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en landelijke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €110 tot zo’n €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €62,5 tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Midden-Drenthe: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit mega veel modellen en materialen als bijvoorbeeld bamboe, aluminium, hout, PVC, stof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf sfeer, licht en privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een prijskaartje van €82,5 tot wel €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals bamboe, pvc, kunststof, aluminium, stof. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten bij gemiddeld €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Midden-Drenthe voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €470. Voor dure modellen kun je rekenen op €850.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Midden-Drenthe zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, plissé hor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €700.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere keuzes: het soort model, materiaaltypes, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de tabel hieronder tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Midden-Drenthe in mei 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2250
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€370 – €1300
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1300
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €140
Lamellen250 x 150 cm€55 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €200
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €360
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Midden-Drenthe. In het volgende blokje tonen wij een toelichting op de meest bekende merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, IKEA & Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com.
 • Ook interessant: Husol, Bece, Toppoint, Weinor, Novoferm, Roma & Sunway, Dickson, Copaco, Schlappi, Milano, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Midden-Drenthe? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel tref je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal ontdek je ook installateurs en shops in Aa en Hunze, Westerkwartier en Noordenveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering is afhankelijk van de grootte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, dessins en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Midden-Drenthe?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte investeringen hebben we kort uiteengezet. Denk bij markiezen aan +/- €750. Screens €200 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een standaard rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €810). Alternatieve soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €145 per raampartij). De totale kosten worden beïnvloed door: het product, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, kleuren en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Midden-Drenthe?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Midden-Drenthe. In die situaties komt een ervaren montagepartner die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het zonnescherm op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van goede zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met slinger of band is op zich ok, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, handzender) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken & screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9433Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie