Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Eursinge vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Eursinge? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €87,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Daarbij win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn geweldig veel verschillende systemen. Op dit portaal check je een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens bekijk je de huidige tarieven en namen van verschillende zonwering specialisten in Eursinge en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-eursinge

Zonnescherm laten plaatsen in Eursinge

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Eursinge via een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat de installatie volgens de documentatie opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met experts uit de buurt. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, extra schaduw, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de voorkant of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Eursinge en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De montage-specialist plaatst het zonneschermen of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Check of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Eursinge

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Eursinge is het meest effectief om warmte in huis tegen te gaan. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel artikelen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 – €2550. In onderstaande alinea bespreken we de meest moderne types.

Ontdek het gemak van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Noemenswaardig: het systeem kan vies worden door regen. De tarieven liggen tussen de €900 tot €2075.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten komen uit tussen de €350 tot wel €1375.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Eursinge is onmisbaar als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen liggen zo tussen de €350 – €1175.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Tevens biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties liggen tussen de €260 – €1500 voor rolluiken bestellen in Eursinge.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij landelijke huizen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van de woning. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen variëren tussen de €680 t/m €1825.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Eursinge: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties komen uit tussen de €330 en €800. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen types.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel op te hangen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Ze bieden diverse modellen zoals verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, dakraam, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €52,50 – €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Eursinge: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met een kostenplaatje van €90 tot +/- €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie kosten van €65 tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Eursinge: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden mega veel vormen en materialen zoals o.a. PVC, stof, hout, bamboe, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op prijzen van €85 tot zo’n €250.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van hout, kunststof, bamboe, pvc, stof. Perfect voor lange / grote ramen en matchen goed met een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten bij om en nabij de €50. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Eursinge op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn exclusief, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De kostprijzen starten bij om en nabij de €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Eursinge bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, inzethor, hordeur, plissé hor, lamellenhor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze variant weert vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draairaam, vast raam, valraam, schuifraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende onderdelen: het type model, de materiaalsoort, de maximale breedte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Eursinge in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€860 – €2075
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€360 – €1325
Screens2 – 4 meter breed€260 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€320 – €1425
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €140
Lamellen200 x 250 cm€70 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €270
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Eursinge. In het schema hierna bekijk je informatie over de meest bekende merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach en Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Overige merken: Weinor, Husol, Roma, Deponti, Bece, Novoferm en Sunway, Milano, Schlappi, Copaco, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Midden-Drenthe

Goedkope zonwering kopen in Eursinge? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? In de onderstaande tabel vind je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vergelijk je ook fabrikanten en bedrijven in Westerbork, Bruntinge en Zuidveld.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, vormen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Eursinge?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Zonnescreens €200 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1025. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €500. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €265 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €785). Voordelige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €140 per kozijn). De totale bedragen hangen af van: de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsopties, het materiaal, prints en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Eursinge?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Eursinge. Hierbij komt een ervaren installateur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Hierna zal de expert het model degelijk bevestigen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van goede zonnewering, garantie en service en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met slinger of band is op zich ok, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9434

Plaats een reactie