Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoogezand vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Hoogezand? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €92,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit geweldig veel verschillende combinaties. Op deze pagina doorzoek je een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij doorzoek je de huidige tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Hoogezand en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-hoogezand

Zonnescherm laten plaatsen in Hoogezand

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoogezand door een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat alles goed vastgezet wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en leukste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hoogezand en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De installateur installeert het knikarmscherm of de duettes zoals jij dat wilt. Toets of de totale constructie correct is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Hoogezand

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hoogezand is zeer handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere modellen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 t/m €2725. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest populaire keuzes.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte kosten variëren tussen de €875 tot zo’n €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte tarieven variëren tussen de €350 tot €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Hoogezand is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €225 – €1150.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Details over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De onkosten liggen zo tussen de €290 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Hoogezand.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Offerte voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen schommelen tussen de €600 tot zo’n €1900.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een heerlijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Hoogezand: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties liggen zo tussen de €380 tot €825. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te monteren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei soorten zoals waterafstotende, transparante, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €55,00 – €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoogezand: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Assortiment in verschillende stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en rustieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht een prijs van €95 tot +/- €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met tarieven van €57,5 oplopend tot €180.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Hoogezand: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Leveranciers bieden mega veel vormen en materialen zoals onder andere PVC, stof, aluminium, hout, bamboe. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht kosten van €72,5 tot zo’n €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. kunststof, stof, pvc, hout, bamboe. Ideaal voor lange / grote ramen en matchen goed met een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten beginnen bij €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Hoogezand op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, valramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij gemiddeld €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hoogezand zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: rolhor, voorzethor, hordeur, inzethor, plissé hor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten bij gemiddeld €82,5 en lopen op tot €750.

 • Breed inzetbaar: valraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse keuzes: het type systeem, het soort materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel vind je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hoogezand in mei 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€865 – €2250
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1575
Screenstot 4 meter breed€285 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€325 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €170
Lamellen100 x 50 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €230
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €330
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Hoogezand. In de volgende tabel bieden wij details over de beste verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Gamma, Hornbach, Karwei en Bol.com, Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Ook interessant: Weinor, Husol, Bece, Novoferm, Deponti, Roma & Swela, Copaco, Sunway, Dickson, Lumenguard, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Hoogezand? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna bieden wij gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website check je ook montagepartners en showrooms in Mussel, Kiel-Windeweer en Vledderveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest handige zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Knikarmscherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, vormen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Hoogezand?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Screens €240 op basis van één kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €260 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €785). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €120 per raam / kozijn). De totale investeringen hangen af van: het product, de gewenste afmeting, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, designs en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Hoogezand?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Hoogezand. In die situaties komt een deskundige monteur die de raampartij inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur het zonnescherm juist installeren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd ideale zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met stang of band is acceptabel, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9600, 9601, 9602, 9603

Plaats een reactie