Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mussel vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Mussel? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €57,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Daarbij geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina check je een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens doorzoek je gemiddelde kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Mussel en de omliggende regio.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-mussel

Zonnescherm laten plaatsen in Mussel

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Mussel middels een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het geheel volgens de documentatie aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en gebruiksvriendelijkste keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Mussel en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf monteert het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals gewenst. Test of het netjes is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Mussel

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Mussel is zeer handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse systemen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende designs en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 t/m €2875. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest bekende toepassingen.

Effecten van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven bij het raam. Advies: dit model kan vies worden door regen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €875 – €2025.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven komen uit tussen de €425 tot wel €1325.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Mussel is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven liggen tussen de €200 – €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Een stukje extra privacy in huis.

De pluspunten van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €310 en €1200 voor rolluiken bestellen in Mussel.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het pand. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €750 en €1800.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in huis met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Mussel: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen liggen tussen de €390 – €925. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest interessante types.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, simpel zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse varianten zoals verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, dakraam, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €62,50 en €170.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mussel: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en karaktervolle ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan tarieven van €105 tot €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit verschillende soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan een kostenplaatje van €65 oplopend tot €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Mussel: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. In het assortiment zitten mega veel systemen en materialen zoals stof, bamboe, PVC, hout, kunststof. Via de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht kosten van €75 tot zo’n €270.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals stof, bamboe, aluminium, pvc, hout. Ideaal voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Mussel vakkundig gemonteerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen beginnen bij €420 en bedragen voor een luxe model zo’n €890.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Mussel zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €72,5 en lopen op tot €550.

 • Te monteren op: uitzetraam, draairaam, vast raam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van allerlei opties: het artikel, materiaaltypes, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna bespreken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Mussel in mei 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2300
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1600
Screenstot 400 cm breed€245 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€75 – €165
Lamellen150 x 100 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€60 – €260
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Mussel. In het overzicht hierna tonen wij een overzicht met de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo, IKEA & Formido, Kwantum, FonQ, Bol.com, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Roma, Husol, Toppoint, Novoferm, Weinor, Deponti en Dickson, Swela, Copaco, Milano, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Stadskanaal

Goedkope zonwering kopen in Mussel? Zoeken naar een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Op deze site vergelijk je ook leveranciers en shops in 1e Exloërmond, Vledderveen en Exloërveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Mussel?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele kosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €575. Zonnescreens €230 op basis van 1 raam. Bij een terraszonwering betaal je om en nabij de €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €755). Betaalbare gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 per raam / kozijn). De totale kosten hangen af van: het product, het formaat, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Mussel?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Mussel. In die situaties komt een ervaren expert die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten op de juiste manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service ben je zeker van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met stang of band is acceptabel, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9584

Plaats een reactie