Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Meeden vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Meeden? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €87,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je de wereld aan afzonderlijke modellen. Op dit platform doorzoek je een handige keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop check je de huidige tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Meeden en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-meeden

Zonnescherm laten plaatsen in Meeden

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Meeden door een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker alles op de juiste wijze opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je gemakkelijk leveranciers uit de buurt. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Meeden en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De montage-specialist levert het zonnescherm, markiezen of de duettes zoals afgesproken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Meeden

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Meeden is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele opties zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel dessins en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 t/m €2825. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest populaire oplossingen.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Tip: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De kosten liggen zo tussen de €800 en €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties variëren tussen de €475 – €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Meeden is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen variëren tussen de €400 – €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Praktische rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte prijzen komen uit tussen de €330 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Meeden.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op de ambiance van het huis. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen schommelen tussen de €690 t/m €1700.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Meeden: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties liggen zo tussen de €390 – €800. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, eenvoudig te monteren, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in honderden kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals elektrische, verduisterende, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €57,50 – €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Meeden: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en rustieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht kosten van €105 tot +/- €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan prijzen van €60 tot wel €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Meeden: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit mega veel systemen en materialen zoals bijv. kunststof, aluminium, PVC, bamboe, hout. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan kosten van €67,5 tot +/- €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van pvc, aluminium, kunststof, bamboe, stof. Praktisch voor kolossale / grote ramen en bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij circa €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Meeden direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij circa €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Meeden zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, voorzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte buitenshuis maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €650.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei zaken: het type product, type materiaal, de afmeting en het soort bediening. In het volgende schema vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Meeden in juli 2024.

ZonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2200
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1575
Screenstot 4 meter breed€285 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1400
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €160
Lamellen100 x 250 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €250
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €310
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Meeden. In de onderstaande tabel bieden wij informatie over de meest verkochte merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hornbach, Karwei, Praxis & Formido, FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Andere merken: Deponti, Weinor, Novoferm, Bece, Roma, Toppoint & Sunway, Dickson, Lumenguard, Milano, Schlappi, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Meeden? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna delen we gegevens en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal check je ook monteurs en verkooppunten in Zuidbroek, Annerveenschekanaal en Wildervank.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest handige zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering voor jouw pand is afhankelijk van de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Meeden?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De standaard investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €225 per raampartij. Bij een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een normaal rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €815). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 per raam / kozijn). De totale kosten hangen af van: type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, materiaaltypes, dessins en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Meeden?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Meeden. Hierbij komt er een deskundige monteur die de gevels en raamkozijnen inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het zonnescherm op de juiste manier monteren. Op die manier heb je gegarandeerd ideale zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is acceptabel, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9651

Plaats een reactie