Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Annerveenschekanaal vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Annerveenschekanaal? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is al verkrijgbaar voor €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Ook geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel afzonderlijke modellen. Via onze site geven we een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij geven we een kostenindicatie en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Annerveenschekanaal en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-annerveenschekanaal

Zonnescherm laten plaatsen in Annerveenschekanaal

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Annerveenschekanaal via een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het systeem juist geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakspecialisten in de regio. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Annerveenschekanaal en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf hangt de screens of de shutters zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Annerveenschekanaal

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Annerveenschekanaal is het meest effectief om de zon en warmte te weren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel modellen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 en €2800. In het stukje hierna lees je informatie over de meest geziene modellen.

Adviezen over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Tip: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen variëren tussen de €800 – €2200.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten schommelen tussen de €425 – €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Annerveenschekanaal is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte prijzen liggen tussen de €200 en €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven schommelen tussen de €300 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Annerveenschekanaal.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het pand. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijzen liggen tussen de €650 tot €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een koele temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Annerveenschekanaal: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven liggen tussen de €300 en €925. In de onderstaande keuzegids leggen we alles uit over de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk aan te brengen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Er bestaan diverse varianten zoals waterafstotende, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De tarieven liggen tussen de €60,00 – €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Annerveenschekanaal: heel simpel zelf te installeren.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en rustieke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijzen van €105 tot +/- €300.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een prijs van €62,5 tot zo’n €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Annerveenschekanaal: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals o.a. kunststof, hout, PVC, stof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een tarief van €82,5 oplopend tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals kunststof, bamboe, hout, pvc, stof. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten starten vanaf €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Annerveenschekanaal voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Annerveenschekanaal zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, hordeur, inzethor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit type weert muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten vanaf €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: vast raam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei thema’s: de productcategorie, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Annerveenschekanaal in mei 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2025
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€350 – €1525
Screenstot 400 cm breed€240 – €1200
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1250
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €140
Lamellen250 x 250 cm€70 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €210
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Drenthe.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Annerveenschekanaal. In de onderstaande tabel bespreken we een toelichting op de beste verkochte merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Gamma, IKEA, Hubo & Formido, Kwantum, Wehkamp, Bol.com, FonQ.
 • Zie ook: Husol, Weinor, Toppoint, Bece, Novoferm, Roma en Milano, Lumenguard, Dickson, Sunway, Swela, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Annerveenschekanaal? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hierna verstrekken we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform kom je ook in contact met montagepartners en bedrijven in Wildervank, Oud Annerveen en Muntendam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur behoeft een vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest gekochte zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, stoffen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Annerveenschekanaal?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Zonnescreens €270 per raam. In het geval van een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €760). Voordelige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: het model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, kleuren en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Annerveenschekanaal?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage met inmeetservice in Annerveenschekanaal. Er komt dan een gediplomeerde vakman die de raampartij bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het systeem vakkundig monteren. Op die manier ben je zeker van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met stang of band is acceptabel, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon gaat schijnen kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9654

Plaats een reactie