Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Slochteren vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Slochteren? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je enorm veel diverse combinaties. Via onze site geven we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop bekijk je de huidige tarieven en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Slochteren en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-slochteren

Zonnescherm laten plaatsen in Slochteren

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Slochteren middels een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm goed aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig bedrijven in de gemeente. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Slochteren en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals gewenst. Loop na of de totale constructie correct is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Slochteren

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Slochteren is het meest doeltreffend om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse producten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 tot wel €2500. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de beste modellen.

Waarom kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Disclaimer: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2275.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven liggen tussen de €350 tot €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Slochteren is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet openen. De verwachte kosten liggen zo tussen de €250 tot €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 types: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De normale prijzen liggen zo tussen de €370 – €1225 voor rolluiken bestellen in Slochteren.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het pand. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen variëren tussen de €670 – €1750.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Slochteren: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen variëren tussen de €380 tot €925. In het bijgaande stukje bespreken we de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei soorten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam, transparante, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €50,00 – €180.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Slochteren: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en authentieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan prijsindicaties van €90 tot wel €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een prijskaartje van €55 tot +/- €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Slochteren: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit diverse systemen en materialen zoals bijv. bamboe, hout, PVC, aluminium, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een tarief van €85 tot zo’n €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van hout, bamboe, stof, aluminium, pvc. Perfect voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten beginnen bij zo’n €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Slochteren vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Let op: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsindicaties beginnen bij circa €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Slochteren zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hordeur, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit type weert muggen, vliegen en ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten vanaf €77,5 en lopen op tot €775.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, valraam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal opties: het type model, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In de tabel hieronder tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Slochteren in juli 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€815 – €2375
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€370 – €1500
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€315 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €165
Lamellen100 x 50 cm€80 – €195
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €250
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €350
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Slochteren. In het schema hieronder verstrekken we een overzicht met de beste verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach & Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Kwantum, Formido.
 • Ook interessant: Bece, Husol, Roma, Toppoint, Weinor, Deponti & Milano, Swela, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in regio van Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Slochteren? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook montagepartners en verkooppunten in Harkstede, Lageland en Woudbloem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering heeft te maken met: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, designs en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Slochteren?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De normale investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €550. Buitenscreens €230 op basis van één kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €480. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €760). Voordelige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €115 per kozijn). De totale prijzen hangen af van: de gekozen constructie, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Slochteren?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Slochteren. Hierbij komt er een deskundige vakman die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het systeem juist monteren. Dankzij de montageservice geniet je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met stang of band is acceptabel, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9620, 9621

Plaats een reactie