Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westerbroek vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Westerbroek? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en kan je al kopen vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is zeer handig om de zon en warmte te weren. Ook realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende oplossing. Via onze site geven we een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook verstrekken we een kostenindicatie en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Westerbroek en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-westerbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Westerbroek

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Westerbroek middels een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste manier aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Westerbroek en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. Het installatiebedrijf hangt het zonneschermen of de lamellen zoals overeengekomen. Check of het product goed is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Westerbroek

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Westerbroek is het meest doeltreffend om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele systemen zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei kleuren en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €500 – €2850. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest praktische oplossingen.

Laten monteren van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Advies: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen variëren tussen de €875 tot zo’n €2050.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €300 tot zo’n €1375.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Westerbroek komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 – €1075.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het installeren van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijsindicaties variëren tussen de €320 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Westerbroek.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Werkt inbraakwerend.

Het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Dit is een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van het gebouw. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten liggen tussen de €640 en €1900.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Westerbroek: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten schommelen tussen de €320 tot €975. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei soorten zoals waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €65,00 tot €150.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Westerbroek: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in interessante stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en rustieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een kostenplaatje van €90 tot €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een prijskaartje van €47,5 oplopend tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Westerbroek: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld PVC, kunststof, stof, bamboe, hout. Met houten jaloezieën speel je eenvoudig met de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een prijskaartje van €72,5 tot +/- €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, aluminium, pvc, kunststof, stof. Perfect voor grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten bij gemiddeld €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Westerbroek met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij zo’n €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Westerbroek zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem weert vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen beginnen bij €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Deze week diverse aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei aspecten: het type product, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Westerbroek in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2125
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€350 – €1600
Screenstot 400 cm breed€285 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1300
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €140
Lamellen180 x 180 cm€65 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Westerbroek. In de tabel hierna verstrekken we uitleg over de populairste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach en Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Ook interessant: Toppoint, Weinor, Husol, Novoferm, Bece, Roma en Schlappi, Swela, Copaco, Dickson, Sunway, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Westerbroek? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hieronder verstrekken we adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website vergelijk je ook monteurs en verkopers in Kiel-Windeweer, Waterhuizen en Kropswolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We delen nu de meest gekozen zonweringssystemen per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, vormen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Westerbroek?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Zonnescreens €210 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €780). Overige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €110 per kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, dessins en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Westerbroek?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Westerbroek. Dan komt er een ervaren montagepartner die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het product op de goede manier bevestigen. Op die manier geniet je van fantastische zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met stang of band werkt in de basis mooi, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen starten bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9608

Plaats een reactie