Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kropswolde vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Kropswolde? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €95,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Tevens realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien delen we gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Kropswolde en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-kropswolde

Zonnescherm laten plaatsen in Kropswolde

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Kropswolde via een professionele zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het geheel goed vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je razendsnel leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Kropswolde en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De monteur monteert het zonneschermen of de plissés zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het netjes is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Kropswolde

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Kropswolde werkt het beste om de zon en warmte te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere opties zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei vormen en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €300 tot wel €2900. In het volgende gedeelte bespreken we de meest geziene types.

Meer informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het scherm kan vies worden door regen. De onkosten komen uit tussen de €900 tot wel €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten schommelen tussen de €450 – €1325.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Kropswolde is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Advies: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten variëren tussen de €375 tot €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven schommelen tussen de €310 en €1325 voor rolluiken bestellen in Kropswolde.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Koopgids markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij brocante woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van het huis. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten bedragen tussen de €610 en €1775.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Kropswolde: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. En daarbij komt: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven bedragen tussen de €390 tot €975. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan diverse modellen zoals verduisterende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €65,00 en €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Kropswolde: zonder problemen zelf te monteren.
 • Assortiment in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en brocante ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met onkosten van €100 tot zo’n €350.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met onkosten van €52,5 tot wel €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Kropswolde: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen dessins en materialen als kunststof, hout, stof, PVC, bamboe. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan kosten van €77,5 tot zo’n €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. bamboe, kunststof, hout, aluminium, pvc. Perfect voor imposante / grote ramen en matchen goed met een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Kropswolde in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten bij om en nabij de €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kropswolde zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, hordeur, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Deze weert insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €775.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, vast raam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei keuzes: het type model, het gewenste materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. Hierna delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kropswolde in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€355 – €1300
Screens1 – 3 meter breed€240 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1350
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €155
Lamellen250 x 150 cm€70 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Kropswolde. Hierna bieden wij een aanvulling op de meest bekende merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei & Formido, Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, Bol.com.
 • Check ook: Deponti, Novoferm, Roma, Weinor, Bece, Toppoint en Lumenguard, Sunway, Swela, Copaco, Dickson, Milano.

Zonwering experts in regio van Midden-Groningen

Goedkope zonwering kopen in Kropswolde? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder vind je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook monteurs en showrooms in Onstwedde, Foxhol en Hoogezand.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de mooiste zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, de ligging van je huis, de stijl van de woning en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een groot aantal kleuren, stoffen en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Kropswolde?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De actuele prijzen bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €255 per raam. In het geval van een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €500. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €825). Overige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, het formaat, bediening, materiaaltypes, dessins en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Kropswolde?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage met inmeetservice in Kropswolde. Hierbij komt een capabele montagepartner die de raampartij bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het zonnescherm fatsoenlijk monteren. Dankzij deze service ben je zeker van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met stang of band werkt prima, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9606

Plaats een reactie