Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudemolen vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Oudemolen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €60,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is ideaal om zonnestralen te weren. Eveneens behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit ontzettend veel diverse soorten. Via onze site vind je een handige keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij vind je een indicatie van de kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Oudemolen en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-oudemolen

Zonnescherm laten plaatsen in Oudemolen

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudemolen via een goede zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het product goed bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je snel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Oudemolen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het montageteam. Het installatiebedrijf plaatst het zonneschermen of de lamellen zoals gewenst. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Oudemolen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oudemolen is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in velerlei vormen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 en €2950. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest gekozen types.

Koopgids terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Noemenswaardig: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen variëren tussen de €850 – €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij kleine ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten variëren tussen de €350 tot zo’n €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Oudemolen is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties variëren tussen de €350 tot zo’n €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten schommelen tussen de €320 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Oudemolen.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van huizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen variëren tussen de €680 en €1950.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Oudemolen: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Goed om te weten: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €330 – €975. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest gekochte types.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn diverse modellen zoals dakraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €65,00 tot €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudemolen: heel simpel zelf op te hangen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en rustieke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €115 tot +/- €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met onkosten van €62,5 tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Oudemolen: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel dessins en materialen als bijvoorbeeld hout, aluminium, kunststof, stof, PVC. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht prijzen van €77,5 oplopend tot €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van producten zoals aluminium, bamboe, hout, stof, pvc. Perfect voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Oudemolen op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, dakramen, schuiframen. Kooptip: shutters zijn wel relatief duur. De kosten starten vanaf €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Oudemolen zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten vanaf €80 en lopen op tot €575.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, draairaam, vast raam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende aspecten: het soort systeem, materiaalgebruik, de maximale breedte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna bieden wij de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oudemolen in juni 2024.

Categorie zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2375
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€390 – €1600
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1250
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €140
Lamellen200 x 200 cm€75 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Oudemolen. In de tabel hieronder tonen wij een overzicht met de meest gekozen merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Hubo, IKEA, Gamma en Kwantum, FonQ, Formido, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overige merken: Roma, Toppoint, Deponti, Weinor, Bece, Husol & Sunway, Swela, Milano, Dickson, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Moerdijk

Goedkope zonwering kopen in Oudemolen? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel bieden wij bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform vind je ook fabrikanten en bedrijven in Klundert, Willemstad en Fijnaart.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest praktische zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te bestellen is in verschillende kleuren, prints en budgetten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Oudemolen?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €725. Buitenscreens €205 per raampartij. In het geval van een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1125. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €805). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €115 per raam). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de grootte van het systeem, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleuren en prints en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Oudemolen?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Oudemolen. In dat geval komt in gespecialiseerde monteur die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner de zonwering op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice geniet je van ideale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4796

Plaats een reactie