Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Moerdijk vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Moerdijk? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Een goedkoop systeem is er al voor €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende systemen. Op dit platform vind je een praktische keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Eveneens verstrekken we een indicatie van de kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Moerdijk en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-moerdijk

Zonnescherm laten plaatsen in Moerdijk

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Moerdijk via een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem degelijk opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Moerdijk en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De specialist monteert het knikarmscherm of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Moerdijk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Moerdijk is het meest effectief om warmte in huis tegen te gaan. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige artikelen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende vormen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €300 en €2925. In de koopgids hierna bespreken we de beste toepassingen.

Genieten van knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Tip: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen liggen tussen de €925 – €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten liggen tussen de €375 en €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Moerdijk biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten komen uit tussen de €250 en €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 modellen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €330 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Moerdijk.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Tips voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen schommelen tussen de €660 tot wel €1825.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Altijd de juiste temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Moerdijk: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €320 tot €900. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, elektrische, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €47,50 tot €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Moerdijk: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Te koop in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een prijskaartje van €100 tot zo’n €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met een kostenplaatje van €60 tot €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Moerdijk: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse dessins en materialen zoals bijvoorbeeld hout, stof, bamboe, aluminium, PVC. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op kosten van €85 tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van pvc, kunststof, bamboe, aluminium, stof. Handig voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De investeringen starten bij om en nabij de €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Moerdijk met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij €450 en lopen op tot €890.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Moerdijk geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, voorzethor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Deze variant weert ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen beginnen bij €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei factoren: het type model, de materiaalsoort, het formaat en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna bespreken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Moerdijk in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€865 – €2025
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€350 – €1525
Screens300 cm – 400 cm breed€250 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€325 – €1425
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €175
Lamellen250 x 150 cm€60 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Moerdijk. In het schema hierna vergelijk je een toelichting op de meest gekozen merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, IKEA, Gamma, Hubo en Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Kwantum.
 • Zie ook: Roma, Bece, Weinor, Novoferm, Husol, Toppoint & Swela, Sunway, Dickson, Copaco, Milano, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Moerdijk

Goedkope zonwering kopen in Moerdijk? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna tref je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook montagebedrijven en shops in Breda, Rucphen en Roosendaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant:

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van het soort raam, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Moerdijk?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijsindicaties vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €600. Buitenscreens €275 op basis van één kozijn. Kies je voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €790). Voordelige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €120 per raampartij). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het model, de gewenste afmeting, bediening, het materiaal, kleuren en prints en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Moerdijk?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Moerdijk. Hierbij komt een gediplomeerde monteur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de installateur het model goed aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van fantastische zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, handzender, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4780, 4781, 4782Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie