Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kinderdijk vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Kinderdijk? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €50,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit enorm veel diverse combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien doorzoek je een indicatie van de kosten en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Kinderdijk en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

  • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
  • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
  • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
  • Het voorkomt inkijk.
  • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-kinderdijk

Zonnescherm laten plaatsen in Kinderdijk

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Kinderdijk middels een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het product juist geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk leveranciers uit de buurt. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

  1. Selecteer een systeem

    Kies allereerst welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

  2. Welke maat heb je nodig?

    Kies de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

  3. Kies bediening

    Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

  4. Vergelijk winkels en producenten

    Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Kinderdijk en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

  5. Het ophangen van het systeem

    Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De montage-specialist levert het terrasscherm of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Toets of alles juist is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Kinderdijk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Kinderdijk is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele opties zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 t/m €2675. In de koopgids hierna behandelen we de meest populaire keuzes.

Laten monteren van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het doek kan vies worden door regen. De tarieven liggen zo tussen de €850 en €2050.

  • Prettige en comfortabele terraszonwering.
  • De doorloop blijft vrij.
  • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen variëren tussen de €400 tot zo’n €1375.

  • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
  • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
  • Bediening met motor is mogelijk.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Kinderdijk is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen tussen de €350 t/m €1200.

  • Het komt strak tegen het raam aan.
  • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
  • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte prijzen liggen tussen de €350 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Kinderdijk.

  • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
  • De gehele slaapkamer is donker.
  • Altijd met goede garantie.

Tips voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het pand. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €730 en €1825.

  • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
  • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
  • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige opties voor buiten

  • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
  • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
  • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Kinderdijk: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen liggen zo tussen de €320 – €800. In deze koopgids bespreken we de veelbesproken mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig aan te brengen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, verduisterende, transparante, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €62,50 tot €165.

  • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Kinderdijk: eenvoudig zelf te installeren.
  • Snel bezorgd in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met kosten van €105 tot +/- €350.

  • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
  • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
  • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €62,5 tot wel €160.

  • Elegant en flexibel systeem.
  • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
  • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Kinderdijk: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit diverse modellen en materialen als o.a. hout, kunststof, stof, aluminium, PVC. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een prijs van €82,5 tot wel €260.

  • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
  • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van aluminium, bamboe, stof, hout, pvc. Geschikt voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijzen starten bij gemiddeld €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €190.

  • Makkelijk de lichtinval bepalen.
  • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
  • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Kinderdijk op maat gemaakt

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De onkosten beginnen bij €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

  • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
  • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
  • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Kinderdijk zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, voorzethor, hordeur, inzethor, lamellenhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type houdt muggen en vliegen buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De investeringen starten vanaf €80 en kunnen oplopen tot €500.

  • Breed inzetbaar: valraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, draairaam, tuimelraam.
  • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
  • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere zaken: het soort model, materiaaltypes, de afmeting en de manier van bedienen. In het volgende blokje tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Kinderdijk in mei 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€870 – €2250
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1500
Screens100 cm – 300 cm breed€280 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€325 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €155
Lamellen250 x 150 cm€45 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €280
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €330
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Kinderdijk. In de tabel hieronder vind je een aanvulling op de populairste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

  • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
  • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
  • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
  • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
  • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
  • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
  • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
  • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
  • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
  • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
  • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
  • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Karwei, Hornbach & Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ.
  • Zie ook: Bece, Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti, Husol & Dickson, Milano, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Molenlanden

Goedkope zonwering kopen in Kinderdijk? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder tref je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze site vergelijk je ook montagebedrijven en winkels in Lekkerkerk, Groot-Ammers en Nieuw-Lekkerland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

  • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
  • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
  • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
  • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
  • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
  • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
  • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolgordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in verschillende kleuren, stoffen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Kinderdijk?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard prijzen hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €750. Zonnescreens €275 per raam / kozijn. Bij een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een normaal rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €785). Betaalbare keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €135 per raam / kozijn). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, motiefjes en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Kinderdijk?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Kinderdijk. Er komt dan een deskundige montagepartner die de raampartij bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het model vakkundig aanbrengen. Zo profiteer je van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is voldoende, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens starten bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2960, 2961

Plaats een reactie