Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuw-Lekkerland vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Nieuw-Lekkerland? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn de wereld aan verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens vind je een indicatie van de kosten en een lijst met diverse zonwering specialisten in Nieuw-Lekkerland en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-nieuw-lekkerland

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuw-Lekkerland

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuw-Lekkerland door een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles goed aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je snel experts uit de buurt. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk model je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Nieuw-Lekkerland en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. Het installatiebedrijf plaatst het terrasscherm of de shutters op de afgesproken plekken. Controleer of alles juist is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Nieuw-Lekkerland

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Nieuw-Lekkerland is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende systemen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in velerlei materialen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot €2600. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest populaire keuzes.

Informatie over knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Disclaimer: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €825 tot wel €2000.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen schommelen tussen de €300 tot wel €1325.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Zeer windbestendig.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Nieuw-Lekkerland komt perfect tot z’n recht als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 tot wel €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties variëren tussen de €350 – €1200 voor rolluiken bestellen in Nieuw-Lekkerland.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Altijd met goede garantie.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten komen uit tussen de €700 – €1650.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Nieuw-Lekkerland: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen schommelen tussen de €330 en €975. In de box hieronder beoordelen we de meest populaire types.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel te installeren, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in diverse soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan allerlei soorten zoals waterafstotende, dakraam, elektrische, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €50,00 – €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuw-Lekkerland: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen geven een warme en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een tarief van €100 tot wel €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht tarieven van €65 tot wel €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Nieuw-Lekkerland: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden oneindig veel systemen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, PVC, stof, bamboe, hout. Met houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een tarief van €65 tot wel €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals pvc, hout, aluminium, bamboe, kunststof. Toe te passen voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij €50 en lopen op tot €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuw-Lekkerland op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen beginnen bij €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuw-Lekkerland geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, rolhor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: horren werken niet als zonnewering. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Deze houdt muggen en vliegen tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties starten vanaf €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Geschikt voor o.a.: schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere factoren: het artikel, het gewenste materiaal, de afmeting en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna vind je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuw-Lekkerland in juli 2024.

Model zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€820 – €2200
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€380 – €1475
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€80 – €150
Lamellen200 x 250 cm€45 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €280
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Nieuw-Lekkerland. In het schema hieronder bieden wij een overzicht met de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Karwei, Gamma, IKEA en Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Bekijk ook: Novoferm, Deponti, Toppoint, Husol, Roma, Weinor en Schlappi, Lumenguard, Milano, Dickson, Swela, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Molenlanden

Goedkope zonwering kopen in Nieuw-Lekkerland? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder delen we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal bekijk je ook montagebedrijven en shops in Krimpen aan de Lek, Streefkerk en Ouderkerk aan den IJssel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest verkochte zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Er zijn verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Nieuw-Lekkerland?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte onkosten tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €215 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een normaal rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €270 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €790). Budget keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €120 per raam / kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het product, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, type materiaal, designs en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Nieuw-Lekkerland?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Nieuw-Lekkerland. Hierbij komt een deskundige monteur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het model op de juiste manier monteren. Op die manier geniet je altijd van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2957

Plaats een reactie