Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwpoort vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Nieuwpoort? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is er al vanaf €75,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is geschikt om zonnestralen te weren. Tevens biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan bijzonder veel diverse producten. Via onze site vind je een uitgebreide keuzehulp waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens delen we gemiddelde tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Nieuwpoort en omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-nieuwpoort

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwpoort

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwpoort door een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat alles juist bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig bedrijven uit de buurt. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Kies een systeem

  De eerste vraag is welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Nieuwpoort en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de montagepartner. Het installatiebedrijf installeert het knikarmscherm of de shutters op de afgesproken plekken. Test of de totale constructie correct is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Nieuwpoort

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Nieuwpoort wordt met name toegepast om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele varianten zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei kleuren en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot wel €2675. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest populaire producten.

Tips voor terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Tip: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De totale investeringen bedragen tussen de €925 – €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €375 en €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Nieuwpoort biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten komen uit tussen de €375 tot zo’n €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Waarom kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijzen schommelen tussen de €310 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Nieuwpoort.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van woningen. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €740 tot wel €1650.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Nieuwpoort: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties komen uit tussen de €340 en €850. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, simpel te monteren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze verkopen allerlei types zoals lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €50,00 tot €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwpoort: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en brocante ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht een prijs van €90 tot +/- €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een tarief van €55 oplopend tot €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Nieuwpoort: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit tientallen vormen en materialen als bijvoorbeeld hout, stof, bamboe, kunststof, PVC. Dankzij houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op onkosten van €67,5 tot €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. bamboe, kunststof, aluminium, hout, pvc. Praktisch voor grote ramen en bij een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwpoort voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Nieuwpoort zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, voorzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Te monteren op: valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang gratis 3 aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere opties: het soort systeem, type materiaal, het formaat en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwpoort in juli 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€825 – €2225
Uitvalschermtot 4 meter breed€365 – €1575
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€280 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €145
Lamellen150 x 100 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 x 200 cm€100 – €310
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Nieuwpoort. In het volgende schema vind je uitleg over de meest bekende merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei & Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Kwantum, FonQ.
 • Zie ook: Novoferm, Bece, Husol, Toppoint, Weinor, Roma en Schlappi, Milano, Swela, Sunway, Lumenguard, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Molenlanden

Goedkope zonwering kopen in Nieuwpoort? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hieronder tonen wij bedrijven en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vind je ook montagepartners en shops in Streefkerk, Langerak en Kinderdijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw interieurstijl. We delen nu de meest handige zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Shutters.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Nieuwpoort?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De geschatte kosten vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €235 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €800). Een normaal rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €255 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €750). Betaalbare opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €125 per raam). De totale investeringen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, motiefjes en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Nieuwpoort?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Nieuwpoort. Er komt dan een ervaren vakman die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de professional de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Op die manier heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, handzender, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2965

Plaats een reactie