Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oud-Alblas vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Oud-Alblas? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Een goedkoop systeem is er al voor €82,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je immens veel diverse soorten. Op deze pagina kan je aan de slag met een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop geven we gemiddelde tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Oud-Alblas en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-oud-alblas

Zonnescherm laten plaatsen in Oud-Alblas

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Oud-Alblas middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste manier gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en comfortabelste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Oud-Alblas en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De vakman installeert het terrasscherm of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Toets of alles juist is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Oud-Alblas

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oud-Alblas is het meest doeltreffend om je woning wat te verkoelen. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige systemen zoals rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 en €2700. In de koopgids hierna beoordelen we de meest handige modellen.

De pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: dit model kan vies worden door regen. De tarieven variëren tussen de €825 tot zo’n €2200.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €375 tot €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Oud-Alblas is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De prijzen schommelen tussen de €250 tot zo’n €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten schommelen tussen de €250 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Oud-Alblas.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij oudere woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten bedragen tussen de €710 tot €1700.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Oud-Alblas: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties liggen tussen de €380 en €825. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Je hebt allerlei types zoals transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €57,50 en €185.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oud-Alblas: eenvoudig zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een knusse en unieke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met onkosten van €95 tot zo’n €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie onkosten van €57,5 tot wel €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Oud-Alblas: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden tientallen systemen en materialen zoals stof, bamboe, hout, kunststof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie een prijs van €82,5 tot wel €230.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. stof, aluminium, hout, pvc, kunststof. Toe te passen voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij zo’n €55 en lopen op tot €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Oud-Alblas met exclusieve afwerking

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, valramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen starten vanaf €460. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Oud-Alblas geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem weert muggen en vliegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij zo’n €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €550.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, valraam, draairaam, vast raam, uitzetraam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal onderdelen: het type systeem, het materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oud-Alblas in maart 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€350 – €1475
Screenstot 4 meter breed€260 – €1200
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1275
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €140
Lamellen100 x 50 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €280
Plisségordijnen160 cm breed€125 – €330
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oud-Alblas. In het schema hierna vergelijk je een aanvulling op de populairste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA & Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Bol.com, Formido.
 • Andere merken: Weinor, Toppoint, Novoferm, Deponti, Bece, Roma & Swela, Schlappi, Lumenguard, Sunway, Copaco, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Molenlanden

Goedkope zonwering kopen in Oud-Alblas? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het overzicht hierna bieden wij adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site ontdek je ook leveranciers en bedrijven in Nieuwpoort, Bleskensgraaf en Langerak.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, motiefjes en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Oud-Alblas?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De geschatte kosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €725. Zonnescreens €245 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een instap-rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €785). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het product, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, materiaalgebruik, designs en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Oud-Alblas?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Oud-Alblas. In die situaties komt een capabele montagepartner die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het zonnescherm goed installeren. Dankzij de montageservice geniet je altijd van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met slinger of band werkt prima, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken & screens starten bij €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 2969

Plaats een reactie