Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Malden vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Malden? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €67,50. Professionele buitenzonwering als een screen is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Daarbij biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse systemen. Op deze pagina geven we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij doorzoek je de geschatte kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Malden en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-malden

Zonnescherm laten plaatsen in Malden

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Malden via een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het systeem volgens de documentatie bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten in de gemeente. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Malden en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De vakman installeert het knikarmscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Loop na of het volgens de handleiding is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Malden

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Malden is het meest effectief om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse artikelen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei materialen en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €450 tot zo’n €2625. In de koopgids hierna beoordelen we de meest populaire oplossingen.

Koopgids knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Tip: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte kosten variëren tussen de €800 tot zo’n €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten liggen tussen de €350 tot zo’n €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Malden is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €275 tot zo’n €1075.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Uitleg over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten komen uit tussen de €250 – €1375 voor rolluiken bestellen in Malden.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van woonhuizen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten bedragen tussen de €670 – €1650.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Malden: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Soms kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten schommelen tussen de €310 – €950. Bijgaand leggen we alles uit over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in diverse soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, kiepkantelraam, verduisterende en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €60,00 en €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Malden: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en huiselijke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht kosten van €100 tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie een prijs van €65 tot €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Malden: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden diverse systemen en materialen als bijv. stof, bamboe, PVC, kunststof, aluminium. Door de houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht een prijs van €75 oplopend tot €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van kunststof, hout, pvc, aluminium, stof. Handig voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Malden met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, valramen. Goed om te weten: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten starten bij om en nabij de €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Malden zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten vanaf €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Te monteren op: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, draairaam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van allerlei onderdelen: het type systeem, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hierna bekijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Malden in juni 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2350
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1550
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1100
Rolluik200 cm – 400 cm breed€280 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €145
Lamellen200 x 200 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €220
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €340
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Malden. In het overzicht hierna vergelijk je uitleg over de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Gamma, Hornbach en Kwantum, Formido, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Roma, Weinor, Husol, Toppoint, Novoferm, Deponti en Lumenguard, Dickson, Copaco, Swela, Sunway, Milano.

Zonwering experts in regio van Heumen

Goedkope zonwering kopen in Malden? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel verstrekken we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal check je ook installatiepartners en shops in Erlecom, Molenhoek en Leuth.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die aansluit bij jouw stijl. We geven nu een toelichting op de mooiste zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering komt tot stand door: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, prints en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Malden?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €575. Buitenscreens €205 per kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een instap-rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €825). Overige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (beginnend bij €135 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar het model, de gewenste afmeting, soort bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Malden?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage en inmeetservice in Malden. In dat geval komt in capabele professional die de raampartij opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het product vakkundig vastzetten. Dankzij deze service ben je zeker van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de normale handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is acceptabel, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken & screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6580, 6581

Plaats een reactie