Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ospel vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Ospel? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €65,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is praktisch om de zon en warmte te weren. In veel situaties realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je enorm veel diverse oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Ospel en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-ospel

Zonnescherm laten plaatsen in Ospel

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ospel door een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm fatsoenlijk aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten uit de buurt. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type systeem geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Ospel en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De montage-specialist monteert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Ospel

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Ospel is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel toepassingen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze prints en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 tot zo’n €2625. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest bekende toepassingen.

Genieten van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek onder het raam. Noemenswaardig: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €875 tot wel €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 – €1225.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Ospel is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €250 tot €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties schommelen tussen de €250 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Ospel.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van (bedrijfs)panden. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €660 t/m €1600.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Ospel: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven liggen tussen de €310 – €825. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk aan te brengen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse varianten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, elektrische, dakraam en het duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen tussen de €62,50 – €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ospel: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en unieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een prijskaartje van €105 tot €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht prijsindicaties van €57,5 tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Ospel: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Je kunt kiezen uit mega veel systemen en materialen als onder andere PVC, stof, hout, kunststof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan een kostenplaatje van €75 tot +/- €280.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals aluminium, bamboe, kunststof, pvc, hout. Praktisch voor lange / grote ramen en matchen goed met een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij circa €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Ospel op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties starten bij gemiddeld €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €850.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Ospel zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen beginnen bij €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn afhankelijk van meerdere aspecten: het type model, de materiaalkeuze, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Ospel in juni 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2050
Uitvalschermtot 5 meter breed€385 – €1300
Screens3 – 4 meter breed€250 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1350
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €155
Lamellen100 x 250 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €300
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Ospel. In de tabel hieronder bekijk je uitleg over de beste verkochte merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei & Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Overweeg ook: Toppoint, Husol, Novoferm, Bece, Roma, Weinor en Swela, Copaco, Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano.

Zonwering experts in regio van Nederweert

Goedkope zonwering kopen in Ospel? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema vind je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform check je ook monteurs en verkopers in Gastel, Kelpen-Oler en Sterksel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, motiefjes en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Ospel?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte onkosten hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Zonnescreens €200 per raam / kozijn. Bij een knikarmscherm betaal je al snel €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een instap-rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €840). Overige binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €130 per raampartij). De totale investeringen worden beïnvloed door: het type / model, de grootte (lengte en breedte), bediening, materiaalgebruik, prints en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Ospel?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Ospel. Hierbij komt een lokale professional die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een installateur de producten vakkundig installeren. Met deze klusservice geniet je altijd van ideale zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met stang of band werkt in de basis mooi, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (middels een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6035

Plaats een reactie